Комисия от 18 души - учени, експерти и шефове на

...
Комисия от 18 души - учени, експерти и шефове на
Коментари Харесай

Топ експерти оглеждат срутището на пътя Смолян - Мадан

Комисия от 18 души - учени, специалисти и шефове на институции имат пет дни да дефинират положението и да дадат мнение за срутището, което затвори основния път Смолян-Мадан.
Огромното свлачище бе несъмнено от пътни специалисти отпред с шефа на АПИ инж.Дончо Атанасов за най-голямото на републиканската пътна мрежа в страната.

В комисията влизат двама професори от Минно-геоложкия университет, двама доценти с геологически профил, четирима геолози и осем инженери от разнообразни институции. Начело на комисията е доцент доктор Стефчо Стойнев, началник на катедра " Хидрология и инженерна геология " в МГУ " Иван Рилски ".

Тя би трябвало да работи до 18-ти март на място, а на 19-ти да показа отчет пред шефовете на АПИ какво може да се направи със срутището.
Тъй като прекосяването през пътя е рисково и придвижването на скалните маси е неразбираемо сега, се прави обходен път, с който да се заобикаля. Изгражда се нова права от 1,5 км по билото сред селата Влахово и Тикале, която ще е подготвена до дни, заяви кметът на Смолян Николай Мелемов.

По обходния път, който ще употребява в този момент съществуващи пътища на двете села, обиколката на свлачището ще е към 5 км, добави той. През него обаче няма да могат да минават тирове, а единствено леки коли и микробуси с до 22 места. Алтернативният маршрут за тежкотоварните камиони е през Рудозем - Смилян, а за леките коли и по пътя Смолян - Фатово - Рудозем.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР