Комисия на ООН е намерила основания да заключи, че военни

...
Комисия на ООН е намерила основания да заключи, че военни
Коментари Харесай

Комисия на ООН за Украйна обвини Русия във военни престъпления

Комисия на Организация на обединените нации е намерила учредения да заключи, че военни закононарушения и нарушавания на човешките права са осъществени в Украйна от началото на войната в края на февруари, написа " Анадолската организация “.

Ръководителят на Организация на обединените нации по политическите въпроси Розмари Ди Карло съобщи пред Съвета за сигурност, че Независимата интернационална анкетна комисия за Украйна е показала своя отчет на Общото заседание тази седмица и е открила, че съветските войски са виновни за голямото болшинство от разпознатите нарушавания.

Но също по този начин откри, че украинските сили са нарушили интернационалните филантропични закони в някои случаи.

Комисията документира модели на бързи изтезания, нелегално отнемане от независимост, изтезания, малтретиране, обезчестяване и друго полово принуждение, осъществено в региони, окупирани от съветските въоръжени сили.

Ди Карло сподели, че повече от 6000 цивилни са били убити в Украйна, в това число 397 деца. Общо 9634 души са ранени.

" Реалните числа евентуално са доста по-високи “, добави тя.

Тя изрази " сериозна “ угриженост по отношение на унищожаването на сериозна енергийна инфраструктура след последните съветски удари в Украйна.

" В комбиниране с растящите цени на газа и въглищата, лишенията, породени от тези офанзиви, заплашват да изложат милиони цивилни на изключителни компликации и даже животозастрашаващи условия тази зима “, сподели тя.

Около 30% от енергийните уреди са били ударени от 10 октомври в областите Киев, Днепропетровск, Лвов, Харков и Суми, съгласно украинското държавно управление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР