Комисия на израелския парламент отмени правителствено решение и разреши на

...
Комисия на израелския парламент отмени правителствено решение и разреши на
Коментари Харесай

Израелският парламент отмени правителствено решение и остави ресторантите отворени

Комисия на израелския парламент анулира държавно решение и позволи на заведенията за хранене да останат отворени , макар новите ограничаващи ограничения, целящи да спрат разпространяването на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Комисията за контрол на обстановката с ковид гласоподава през днешния ден заведенията за хранене да останат отворени, при изискване че извършват предписанията и се съблюдава нужната физическа отдалеченост сред посетителите. Решението демонстрира, че трагичната битка за ограниченията в Израел продължава, откакто единствено няколко дни по-рано държавното управление подреди заведенията за хранене да бъдат затворени, само че след това отсрочи използването на мярката след публичен напън, отбелязва АП.

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че са нужни " краткотрайни ограничения " за отбягване на всеобща карантина. Нетаняху си навлече мощни рецензии и предизвика митинги през последните дни поради метода му на справяне с пандемията и икономическия спад след оповестената по-рано карантина.

— MeidasTouch.com (@MeidasTouch)

Много от ограниченията като затварянето на плажовете и публичните басейни бяха анулирани през последните дни след публично неодобрение от крайния им темперамент.

Честите обрати обаче също провокираха отчаяние, комплициране и още публичен яд.

Здравният министър Юли Еделщайн осъди решението на Народното събрание , като сподели, че то ще заплаши публичното здраве и може да докара до повторна карантина.

Към края на май епидемията от новия ковид в Израел значително бе овладяна след двумесечна карантина. Случаите обаче се усилват след повдигането на рестриктивните мерки, като в страната бяха установявани по близо 2000 нови случая на денонощие предходната седмица. В Израел бяха регистрирани над 52 000 инфектирани с новия ковид. Най-малко 422 от тях починаха от причиняваното от него заболяване Ковид-19, отбелязва АП.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР