Комисия към Сената на Италия одобри искането на съда да

...
Комисия към Сената на Италия одобри искането на съда да
Коментари Харесай

Сенатът на Италия одобри искането на съда разследването срещу Салвини да продължи

Комисия към Сената на Италия утвърди настояването на съда да продължи следствието на водача на крайнодясната партия " Лига " Матео Салвини , ход, който може да провокира започване на правосъден развой за хипотетично похищение на мигранти , оповестява " Ройтерс ".

Ако бъде дефинитивно приет за отговорен, ръководителят на " Лига ", която сега е най-популярната партия в Италия, може да получи до 15 години затвор . Той също по този начин може да получи възбрана да заема политически постове , прекършвайки упоритостите му да управлява бъдещо италианско държавно управление.

" Ще отида в съда с високо вдигната глава в името на италианския народ ", разгласи Салвини пред свои последователи, като добави: " Ако ме арестуват, ще би трябвало да намерят затвор, задоволително огромен за всички нас . "
 Десетки хиляди в Болоня на митинг против Салвини и крайната десница
Десетки хиляди в Болоня на митинг против Салвини и крайната десница

Салвини желае да победи в Емилия Романя, с цел да смъкна държавното управление в Рим

През юли 2019 година Салвини, чието най-голямо политическо заричане е да ограничи имиграцията от Африка , подреди като тогавашен вътрешен министър 131 избавени мигранти да останат на транспортен съд край крайбрежията на Сицилия в продължение на шест дни, до момента в който други европейски страни не се съгласят да ги одобряват.

Съдът в сицилианския град Катания, който е специфичен арбитражен съд, на който е предоставена задачата да проверява министри, предишния месец предложи той да бъде съден по обвинявания в нелегално задържане на мигрантите на кораба на италианската брегова защита " Грегорети ".

Гласуването в комисията към Сената се случва в сензитивен миг. Регионалните избори в региона Емилия-Романя, които биха могли да застрашат оцеляването на 4-месечната управническа коалиция сред антисистемното Движение " Пет звезди " и лявоцентристката Демократическа партия, ще се проведат в неделя.
 Хиляди
Хиляди " сардини " стачкуваха против Салвини в Италия

Пеят Bella Ciaо и не желаят популизъм и шовинизъм

Опозиционната партия " Лига " на Салвини се надява да завоюва изборите в Емилия-Романя, богата северна област, ръководена от леви партии след Втората международна война. Социологическите изследвания демонстрират изравнени сили сред " Лига " и Демократическата партия.

Гласуването в 23-членната сенатска комисия приключи с еднакъв резултат, като петима се оповестиха в поддръжка на настояването на съда, а петима бяха срещу. Според разпоредбите на сената това значи, че следствието против Салвини може да продължи .

Сенаторите от " Лига " гласоподаваха " за ", до момента в който другите дясноцентристки опозиционни партии гласоподаваха срещу. Сенаторите от Движение " Пет звезди " и Демократическата партия бойкотираха съвещанието.

Окончателното решение зависи от гласуването в Сената идващия месец. Позициите на " Лига ", Демократическата партия и Движение " Пет звезди " могат да се трансформират след края на изборите в Емилия-Романя .

Всички съществени партии трансформираха позициите си във връзка с следствието за похищение на мигранти през последните няколко дни поради вероятните последици за изборите.
 Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти
Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти

Тази година в Италия са пристигнали 9 600 мигранти

Страхувайки се, че Салвини ще се възползва от проблема, потвърждавайки, че е страдалец, жертващ се за отбрана на границите на Италия, ръководещите партии първо се пробваха да отсрочат съвещанието на сенатската комисия, а по-късно взеха решение да не вземат участие в него.

Опасенията им се потвърдиха, откакто Салвини, който преди този момент настояваше молбата на магистратите да го проверяват да бъде отхвърлена, внезапно смени позицията си в събота.

" Официално желая сенаторите да ме изпратят на съд, защото италианският народ ще бъде на подсъдимата пейка с мен ", сподели той на избирателен протест, като инструктира сенаторите на " Лига " в сенатската комисия да разрешат следствието да продължи.
 Салвини победи на локалните избори в Умбрия
Салвини победи на локалните избори в Умбрия

" Тази вечер пишем история. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР