Комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки,

...
Комисия към Общинския съвет в Стара Загора одобри 25 двойки,
Коментари Харесай

25 двойки от Стара Загора ще получат средства за ин витро процедури

Комисия към Общинския съвет в Стара Загора утвърди 25 двойки, декларирали предпочитание за финансово подкрепяне по асистирана репродукция. Това оповестяват от пресцентъра на общината.

Те ще получат финансиране от по 2000 лева за ин витро процедури. Кандидатите би трябвало да са български жители, притежаващи непрекъснат и/или сегашен адрес на територията на Община Стара Загора през последните три години. При двойките във фактическо общуване и при фамилиите на това изискване следва да дава отговор най-малко единия от кандидатите; да са фамилни двойки или във фактическо съжителство; да нямат парични отговорности към държавата; да нямат парични отговорности към Община Стара Загора - инспекцията се прави служебно; да са със непрекъснати здравно- осигурителни права; да не са сложени под запрещение; да не са престъпно проявени лица; да е налице потвърден стерилитет, лечим само с методите на АРТ и по-конкретно IVF или ICSI.

Двойки и фамилии с репродуктивни проблеми могат да получат финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция със средства, планувани в общинския бюджет, веднъж годишно в границите на настоящата година, при изискване, че не са утвърдени за финансово подкрепяне от други фондове за същия интервал и за същата процедура. На идната сесия, съветниците би трябвало да одобряват решението на Комисията, импортирано от ръководителя й Тунджай Йозтюрк.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР