Комисионерът на НБА Адам Силвър призова всички 30 тима да

...
Комисионерът на НБА Адам Силвър призова всички 30 тима да
Коментари Харесай

НБА измества фокуса си към борбата срещу расизма

Комисионерът на НБА Адам Силвър прикани всички 30 отбора да окуражат битката за обществена смяна в обществото. В свое известие към всеки тим от лигата след случаите на принуждение, при които починаха невъоръжените тъмнокожи Джордж Флойд, Ахмауд Арбери и Бриона Тейлър, провокираха вълна от митинги и вълнения по улиците за поредна вечер.

„ Като лига, ние споделяме гнева и изричаме дълбоки съболезнования на техните фамилии и другари. Точно когато сме изправени и против световната пандемия от ковид, която визира съществено общности и хора с друг цвят на кожата повече от всеки различен, на нас ни се припомня, че има рани в нашата страна, които по този начин и не бяха излекувани. Расизмът, полицейската грубост и расова неправда остават част от всекидневния живот в Америка и не могат да бъдат подценявани. В същото време, тези, които служат и пазят нашите общества с чест и подвиг, още веднъж би трябвало да дават отговор за тези, които не го вършат “.

Майкъл Джордан, Карим Абдул-Джабар, ЛеБрон Джеймс и Джейсън Тейтъм приканиха за социална поддръжка в битката против расизма и потребността от обществена смяна. „ Този миг изисква и по-голяма интроспекция от тези от нас, в това число и мен, които може в никакъв случай да не изпитат цялостната болежка и се притесняват, че доста от сътрудниците ни и играчите изпитват това ежедневно. Трябва да се изслушваме и да работим дружно, с цел да намерим решение на този проблем. Като организация, ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да създадем една основна разлика “, приключи комисионерът на НБА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР