Комисионер в заложната къща „Монарх Кредит Груп” в Русе е

...
Комисионер в заложната къща „Монарх Кредит Груп” в Русе е
Коментари Харесай

Разбра се кой е издал групата на депутатския брат в Русе

Комисионер в заложната къща „ Монарх Кредит Груп” в Русе е подал сигнал в русенската прокуратура против групата на арестувания при спецакцията на ГДБОП в събота брат на аления народен представител Георги Стоилов - Илия Стоилов, заяви „ Монитор”.

Николай Н. работел в заложната къща на ул. „ Рила” 44, която е благосъстоятелност на 39-годишния Илия, когато изчезнала огромна сума пари. След като станало ясно за осъществената кражба, мъжът подал молба и напуснал компанията. Според жалбата на Николай до Окръжната прокуратура в Русе той бил обвинен за кражбата, похитен от охранители на обектите на Илия, застрашен и заставен да подпише запис на заповед. Както заяви в неделя представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова, отвличането е станало на 30 март 2015 г, а сумата в записа е била на стойност 100 000 лв..

След подадената от Николай тъжба е формирано досъдебно произвеждане, което обаче е спряно няколко месеца по-късно - през август 2015 година

„ Да, правилно е, че е спряно. Делото към този момент е обединено с главното дело на Специализираната прокуратура и няма по какъв начин аз да разясня този въпрос”, сподели пред „ Монитор” окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

При съботната спецакция на ГДБОП в Русе, когато бяха осъществени претърсвания и изземвания в заложна къща, бар-ресторант, нощен клуб на депутатския брат и в други обекти, бяха арестувани 10 лица, измежду които Илия Стоилов, брачната половинка му Цветелина и синът на началника на „ Пътна полиция” в Русе Маноел Манов. Обвинения, че са взели участие в проведена незаконна група за рекет бяха повдигнати на осем от арестуваните, а Специализираният съд реши в ареста да останат шестима.

Двама са освободени - Цветелина против парична гаранция от 2000 лв., и охранителят Милен Влахов, който е показал пред съда медицински документи, че е прекарал инфаркт. Той е бил боксьор и някогашен треньор по бокс в боксов клуб „ Русе”. В същия клуб е упражнявал и синът на русенския началник на КАТ Михаил Манов. Самият той разяснява пред публицисти, че за него Маноел е добър наследник, не има вяра да е направил закононарушение, само че в случай че се потвърди, че е прекрачил законите, би трябвало да си понесе следствията.

Петимата оставени в ареста мъже и освободеният под домакински арест Милен Влахов са били на трудови контракти като охранители към обекти на посочения за уредник на групата Илия Стоилов. На него също му е наложена най-тежката мярка за неотклонение.

„ Пред мен Илия и Цветелина споделиха, че са незаслужено обвинени”, сподели пред „ Монитор” единият от двамата бранители на депутатския брат и брачната половинка му – русенският юрист Венцислав Великов.

Дали казусът ще повлияе на политическата кариера на депутата Георги Стоилов, който влезе в Народното събрание с помощта на феномена 10/10, като измести вторият в алената листа Добрин Данев, ще се разиска на следващия ден на Изпълнително бюро на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР