Комисии ще проучват нуждите на бизнеса от конкретни кадри във

...
Комисии ще проучват нуждите на бизнеса от конкретни кадри във
Коментари Харесай

Държавата плаща жилище и детска градина при работа далеч от дома

Комисии ще изследват потребностите на бизнеса от съответни фрагменти във всеки район два пъти годишно

Държавата ще поеме разноските за наем на жилище, детска градина за децата, за интернет и други, в случай че незает се реалокира да работи, само че мястото е надалеч от вкъщи му. Идеята не е нова, появи се още по времето на кабинета „ Борисов 2 “, само че в този момент към този момент е дефинитивно призната и ще се вкара, откакто през днешния ден Министерски съвет утвърди промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта. Така, в случай че човек, който е регистриран на трудовата борса си откри работа на повече от 50 км от мястото, където живее, страната ще поеме тези разноски.
Има обаче и предели. Първо, това ще може да продължи до 12 месеца от преместването. И второ, има таван на сумата, която новоназначеният служащ ще получава. Пари за наем пък ще се отпускат единствено на хора, които не имат парцел в обитаемото място, в което са се преместили. Средствата ще се изплащат за не повече от 12 месеца. Размерът ще се дефинира всяка година в Националния проект за деяние по заетостта, като за 2017 година е планувано да е до 200 лева на месец. Средствата ще се получават въз основа на документи за направени разноски.
С друга смяна в правилника се регламентира редът, по който регионалните комисии по претовареност ще вършат изследвания за потребностите на работодателите от района от работна мощ. Изследванията ще се вършат два пъти годишно. Информацията ще се употребява за възстановяване на посредническите услуги по заетостта, както и за възстановяване на процеса на взаимоотношение сред страната и бизнеса при обмисляне на образования и осъществяване на ограничения за поощряване на заетостта.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР