Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна

...
Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна
Коментари Харесай

Българският еврокомисар Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс

Комисарят за цифровата стопанска система и общество Мария Габриел се срещна със съоснователя на „ Майкрософт “ Бил Гейтс. Двамата разискаха по какъв начин може да се задълбочи съдействието по общи цели за научноизследователска и развойна активност за световно здраве и чиста сила.

Специален фокус те сложиха на взаимното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени артикули за справяне с инфекциозните болести, засягащи най-вече Африка на юг от Сахара. Стана ясно, че е нужна еластичност при финансирането на стратегически проучвания за заболявания, свързани с бедността. Комисар Габриел означи, че Европейската комисия вижда това партньорство в подтекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в границите на бъдещата стратегия Хоризонт Европа. Двамата разискваха и значимостта на бюджета за проучвания и нововъведения, които са от значително значение за осъществяването на „ зелената договорка “, както и опциите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс има намерение да усили своята част от бюджета с 20 милиарда щатски $ на година.

„ Нужно е да развием по-тясно съдействие сред голям брой участници на капиталовия фронт, с цел да се трансфорат политическите цели в капиталови тактики. Това е от значително значение, с цел да имаме пробивни нововъведения в интерес на фирмите, жителите ни и за отговор на провокациите на климата и силата “, съобщи българският еврокомисар Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР