Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел днес даде

...
Комисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел днес даде
Коментари Харесай

Мария Габриел стартира инициатива за повече жени в сектора на киберсигурността

Комисарят по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел през днешния ден даде начало на нова самодейност, наречена „ Women4Cyber “ (Жени за киберсигурност). Основната цел е да се насърчи по-голямото присъединяване на дамите с експертен опит от страните членки в развиването на европейската киберсигурност и като цяло да се даде еднакъв късмет на дамите да се потвърдят в тази област, която постоянно е считана за мъжка територия.

Пред водачите на най-големите организации в областта на киберсигурността, българският еврокомисар акцентира на значимостта на самодейността за постигането на съответни резултати за приобщаването и професионалното израстване на дамите в бранша на киберсигурността в Европа.

,,Киберсигурността става все по-важна за Европейски Съюз и капацитетът на дамите би трябвало да бъде употребен. Те имат какво да дадат в тази област и е нужно техните гений, познания и опит да бъдат приети, да им се даде опция да ги разпрострат. По-добрият баланс сред половете в киберсигурността може да спомогне за посрещане на голямата липса на умения в тази област, което излага на риск сигурността на нашите европейски стопанска система, народна власт и общество “, акцентира Мария Габриел.

Комисарят съобщи своето очакване самодейността да способства за по-доброто кариерно развиване и присъединяване на дамите в бранша на киберсигурността. Инициативата е в осъществяване и на тактиката на българския еврокомисар за по-доброто посланичество на дамите в цифровия бранш, която стартира през 2018 година, включваща съответни ограничения. Те се концентрират върху поддръжката на дамите и девойките за придобиване на цифрови умения, превъзмогване на половите стандарти и поощряване на предприемачеството измежду дамите, предадоха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР