Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа настоя,

...
Комисарят по правата на човека на Съвета на Европа настоя,
Коментари Харесай

Съветът на Европа смъмри Унгария за мигрантите, НПО-тата и съдебната система

Комисарят по правата на индивида на Съвета на Европа настоя, че Унгария би трябвало незабавно да обърне внимание на нарушаванията на правата на индивида , като да вземем за пример задържането на търсещи леговище, а също по този начин и по отношение на заплашването на цивилен организации, както и по отношение на опасенията за независимостта на правосъдната власт, оповестява " Асошиейтед прес ".

В отчет, оповестен през днешния ден, комисар Дуня Миятович, която посети Унгария през февруари, също по този начин открила, че Унгария " отстъпва в равенството сред половете ", като има малко дами в политиката и Унгария към момента не желае да ратифицира Истанбулската спогодба за битка и попречване на насилието против дами.

Според Миятович държавното управление на Унгария нарушава правата на хората и употребява антиимигрантска изразителност, която подхранва " ксенофобските настройки, страха и омразата ".

" Нарушенията на правата на индивида в Унгария оказват негативно влияние върху цялата система за отбрана и върховенството на закона " и би трябвало " да бъдат адресирани по неотложност ".

Комисарят, чийто отчет се основава на срещи с министри и организации на гражданското общество, насочи опустошителна рецензия към унгарската система за даване на леговище, която докара до " на практика редовно отменяне на молби за леговище ". Изказвайки паника от " несъразмерното потребление на принуждение " от страна на полицията при недопускането на чужденци, тя разкритикува политиката на отвод на храна на тези, на които им е било отказано леговище .

В просторен отговор на отчета унгарското държавно управление отхвърли рецензиите във всяка област, като сподели да вземем за пример, че е " безусловно целесъобразно " в поддържането на спешни ограничения, свързани с всеобщата имиграция, макар че все още до Унгария не стигат съвсем никакви мигранти, тъй като има към момента доста мигранти в околните страни, в това число Сърбия и Северна Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР