Комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович

...
Комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович
Коментари Харесай

Журналистка и адвокатка бити в Чечения, Съветът на Европа осъди нападението

Комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович прикани през днешния ден Москва да проверява нахлуване против журналистка и адвокатка в съветската република Чечения, съобщи Асошиейтед прес.

Елена Милашина от самостоятелния в. " Новая газета " сподели, че тя и съпътстващата я по време на посещаване в Чечения адвокатка Марина Дубровина нощес са били блъскани и бити от десетина души в лобито на хотела им. Милашина от дълго време работи по тематиката за нарушение на човешките права в Чечения.

Местният отдел на съветското вътрешно министерство съобщи, че проверява случая.

Кремъл разчита на чеченския водач Рамзан Кадиров, че ще поддържа непоклатимост в севернокавказката република след две разрушителни войни със сепаратистите. Международни правозащитни групи упрекват страховитите сили за сигурност на Кадиров в убийства, мъчения и отвличания на инакомислещи.

Миятович през днешния ден жигосах нападението против журналистката и адвокатката и го назова " следващата будеща паника офанзива против бранители на човешките права и критици " в Чечения. Тя означи, че " враждебните настроения против самостоятелни цивилен деятели, бранители на човешките права, юристи и публицисти в Чечения постоянно се разпалват от злобни и заплашителни изявления на политически водачи, в това число на най-високо равнище " в републиката.

Миятович прикани съветските управляващи " незабавно да трансформират това неприемливо състояние " и да подсигуряват, че правозащитниците ще могат да работят безвредно и свободно.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР