Комисарят по бюджета на ЕС Гюнтер Йотингер не се поколеба

...
Комисарят по бюджета на ЕС Гюнтер Йотингер не се поколеба
Коментари Харесай

Йотингер разкритикува ЕС: Някои членки не искат да увеличат приноса си към бюджета

Комисарят по бюджета на Европейски Съюз Гюнтер Йотингер не се поколеба да насочи вниманието си към страните, които не желаят да усилят приноса си за идващия седемгодишен бюджет на Европейски Съюз. Сред тях са Швеция, Дания, Холандия, Австрия, Германия, Финландия...

Преговорите за идната многогодишна финансова рамка на Европейски Съюз следва да стартират - развой, който в последна сметка ще вземе решение за формата и размера на финансите на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година В него са планувани съкращения по някои стратегии, поради неналичието на английската вноска след март 2019 година.

А комисар Йотингер предизвести страните от Европейски Съюз, които не желаят да компенсират бюджетната разлика, която ще остане откакто Англия напусне Европейския съюз през идната година.

" Аз не върша тези съкращения, тъй като желая или тъй като не ми харесват тези стратегии, а тъй като някои държави-членки не са склонни да усилят националния си принос ", сподели той пред пленарната сесия на Европейския стопански и обществен комитет, представен от EuroAktiv.

Германският еврокомисар съобщи, че би трябвало да внесе реалистично предложение, с цел да получи утвърждението на 27-те държави-членки. Той обаче настоя, че актуалният план е единствено " насочна точка " за договарянията, които би трябвало да приключат преди изборите за нов Европейски парламент през май 2019 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР