Началникът на метеорологичната полиция призовава за повече законови защити, тъй като армията е в готовност да замени офицерите, занимаващи се с огнестрелни оръжия

...
Комисарят на силите сър Марк Роули приветства прегледа на ситуацията
Коментари Харесай

Комисарят на силите сър Марк Роули приветства прегледа на ситуацията от вътрешния министър Суела Бравърман.

И в отворено писмо той й каза да „остави полицията да извършва полиция“.

„От съществено значение е да имаме система, която вдъхва доверието на служителите и общностите, на които служат“, пише той.

< p>„Разбира се, когато се извършват неправомерни действия, обществото очаква от нас да спазваме най-високите стандарти.

„Бях ясен относно това във всички области на полицията и употребата на сила трябва да бъде не изключение.

Джейми-Лий Кели: Децата на изчезнала майка са намерени като арестувана жена

„Системата, която съди офицерите действията трябва да се основават на почтеността и решенията трябва да се вземат бързо, компетентно и без страх или благоволение.

„Необходим е преглед, за да се обърне внимание на механизмите за отчетност, включително политиките и практиките на Независимата служба за полицейско поведение и Кралската прокуратура (CPS), в идеалния случай с фокус върху прага за разследване на полицейска употреба на сила и участие в преследвания. много добре дошло развитие.

„През последните седмици говорих публично за необходимостта да оставим полицията на полиция.

„Нашият ангажимент да постигнем промяна в Met е непоколебим и ние сме постигане на положителен напредък, но този напредък е подкопан от система, която не е създадена, за да помогне на служителите да успеят."

Съобщава се, че повече от 100 служители са подали разрешителни, позволяващи им да носят оръжие, което е накарало Скотланд Ярд да се обърне към военни за помощ.

Кризата възникна, след като неназован офицер беше обвинен в убийство заради стрелбата по невъоръжения Крис Каба, 24, който беше убит през септември миналата година в Стрийтъм Хил, Южен Лондон.

Изображение: Крис Каба

Полицаят, обвинен в убийството му, е посочен само като NX121, след като окръжен съдия даде заповед за анонимност.

Г-жа Брейвърман каза: „Разчитаме на нашите смели оръжейни служители, за да ни защитят от най-опасните и най-насилствените в обществото.

„В интерес на обществената безопасност те трябва да вземат решения за части от секундата под изключителен натиск.

„Те не трябва да се страхуват от края на подсъдимата скамейка за изпълнение на задълженията си. Офицерите, които рискуват живота си, за да ни предпазят, имат пълната ми подкрепа и аз ще направя всичко по силите си, за да ги подкрепя.

„Ето защо стартирах преглед, за да гарантирам, че имат увереността да вършат работата си, докато защитавайки всички ни."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР