Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня

...
Комисарят на Съвета на Европа по правата на човека Дуня
Коментари Харесай

Заради предполагаемото малтретиране на мигранти: Съветът на Европа с писмо до Донев и Демерджиев


Комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Дуня Миятович показва безпокойствие от неотдавнашни известия в медиите за случаи на от сухопътните граници на България, се споделя в известие от нейния офис.

Миятович е разгласила свое писмо до премиера Гълъб Донев, както и до вицепремиера, отговарящ за публичния ред и сигурността, и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Комисарят желае да получи сведения за следствията, формирани от българските управляващи във връзка изказванията за нелегално, както и за обстановките, довели до гибелта или пострадването на някои от хората, които са се пробвали да преминат границата, с цел да влязат в България.

Дуня Миятович приканва българските управляващи да зачитат правото на живот на претендентите за леговище и мигрантите, да ги закрилят от малтретиране и да бдят за това те да не бъдат отблъсквани от границата, без да се прави самостоятелна оценка на техните потребности от позиция на отбраната на правата на индивида.

Българското държавно управление е изпратило своя отговор на писмото на комисаря на Съвета на Европа по правата на индивида, което е с дата 13 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР