Комисарят на Съвета на Европа по човешките права Дуня Миятович

...
Комисарят на Съвета на Европа по човешките права Дуня Миятович
Коментари Харесай

Във все повече страни от ЕС независимостта на съдебната власт е под заплаха

Комисарят на Съвета на Европа по човешките права Дуня Миятович предизвести през днешния ден, че във от ден на ден страни независимостта на правосъдната власт е сложена под опасност, съобщи ДПА.

Европейците дълго време се радваха на правото на свободен правосъден развой от самостоятелен съд "без съществени спънки ", сподели Миятович в изказване. "Въпреки това сме очевидци на от ден на ден и все по-тревожни опити на изпълнителната и законодателната власт да употребяват лостовете си, с цел да въздействат на правосъдната власт и да я инструктират, и да подкопават правосъдната самостоятелност ", написа тя.

Миятович уточни противоречивите правосъдни промени на десните националистически държавни управления в Полша и Унгария и на левоцентристкото в Румъния.

Европейски Съюз предприе дисциплинарни процедури против Полша и Унгария за нарушение на фундаменталните полезности на съюза и заплаши Румъния със сходни ограничения.

Миятович съобщи, че в Турция независимостта на правосъдната власт е "ерозирала съществено " по време на изключителното състояние, въведено след несполучливия опит за прелом против президента Реджеп Тайип Ердоган през 2016 година

Тя открои и политическите рецензии против съдиите в Сърбия и Италия.

Европейските институции "трябва да бъдат по-силни, по-решителни и по-гласовити в отбраната на върховенството на закона и независимостта на правосъдната власт ", прикани Миятович.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР