Комисарката за правосъдието Вера Юрова опроверга премиера Бойко Борисов, че

...
Комисарката за правосъдието Вера Юрова опроверга премиера Бойко Борисов, че
Коментари Харесай

Еврокомисар Юрова опроверга Борисов, че мониторингът скоро ще падне

Комисарката за правораздаването Вера Юрова опроверга премиера Бойко Борисов, че Еврокомисията ще спре до края на мандата си тази година наблюдението над България за корупция на високо ниво, проведена престъпност и неефективност на правосъдната система.
В писмо през днешния ден до работещия в Брюксел българо-белгийски публицист Георги Готев тя удостоверява изказването си от 26 април, против което реагира на 8 май министър председателят Бойко Борисов, написа " Сега ".

" Дадох почтен и реален отговор на въпроса дали до края на мандата на тази Комисия ще бъде анулиран Механизмът за съдействие и инспекция (МСП). Поради дребното време, което остава (до приключването на работата на тази Комисия) и заради някои съответни рекомендации на МСП, които още не са изпълнени, отменянето на МСП е невероятно в този момент. В това няма никакво користолюбие или партийна политика. Винаги съм подкрепяла промените в България и стъпките, които би трябвало да се създадат, с цел да стане правосъдната система здрава, самостоятелна и устойчива ".

В изявление пред Би Ти Ви Борисов омаловажи думите на Юрова, като изясни, че те са партийно стимулирани, тъй като тя принадлежи на друго политическо семейство - либералите, до момента в който ГЕРБ членува в Европейската национална партия. От България при либералите е Движение за права и свободи. Борисов сподели, че различен дава отговор за мониторинга, и това е заместител ръководителят на Европейска комисия Франс Тимерманс, който е социалист.

На среща с основния прокурор Сотир Цацаров на 15 април, той му бил споделил, че остават още малко рекомендации към България за осъществяване, с цел да бъде отстранен мониторингът. Това му давало съображение да мисли, че ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер ще съблюдава обещанието си да спре механизма за наблюдаване до края на мандата си, който изтича тази година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР