Kомисар Вачков: МВР - Русе полага всички усилия за решаването

...
Kомисар Вачков: МВР - Русе полага всички усилия за решаването
Коментари Харесай

Полицията спира ТИР-ове в съседни области на Русе

Kомисар Вачков: Министерство на вътрешните работи - Русе поставя всички старания за решаването на казуса

Заради нараствания трафик от коли и камиони към Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " при Русе Министерството на вътрешните работи разпореди спомагателни ограничения. Полицията стопира камиони, пътуващи към граничния пункт в областите Разград, Велико Търново и Стара Загора на подобаващи места. Там ще има непрекъснато полицейско наличие. Това заяви на брифинг в късния следобяд комисар Димитър Вачков - шеф на отдел "Охранителна полиция " към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

Товарните коли ще бъдат пропускани за придвижване в посока "Дунав мост " след подаване на информация от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

Вачков съобщи, че е основана междуведомствена група, в която вземат участие заместник-министрите на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване и благоустройството. Министрите на трите ведомства също са директно ангажирани с решаването на казуса.

"Искам да ви уверя, че управлението на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе поставя всички старания за решаването на казуса, който най-много съществува за русенци. Извадени са спомагателни полицейски екипи, които да контролират придвижването по булевардите "България " и "Тутракан ". Работим в тясна връзка с органите на локално самоуправление и с регионалната администрация ", сподели комисар Вачков.

Той разяснява, че е извънредно мъчно да бъде разграничен трафикът на товарните от леките коли.

"Правим всичко допустимо, с цел да не позволяваме товарният трафик да минава през вътрешността на Русе и през дребните обитаеми места. Имаме такива сигнали и взимаме ограничения по отношение на тях ", изясни Вачков.

По думите му колоните от камиони на бул. "България " ще останат там, до момента в който транспортните средства преминат през граничния пункт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР