Комикът Владимир Зеленский спечели първия тур на изборите в Украйна,

...
Комикът Владимир Зеленский спечели първия тур на изборите в Украйна,
Коментари Харесай

Владимир Зеленский - комикът, който като на шега измести Порошенко

Комикът Владимир Зеленский завоюва първия тур на изборите в Украйна, като получи над 30% от гласовете - съвсем двойно повече от настоящия президент Петро Порошенко. 
 Изборите в Украйна: Комикът Зеленский отива на балотаж с Порошенко (обновена)  Украйна - сред изборите и тлеещия спор с Русия
Според преброени 85 на 100 от бюлетините Зеленский получава 30,33% от гласовете, Порошенко - 16,01%, а някогашният министър председател Юлия Тимошенко - 13,29%. Така Зеленский ще се изправи против Порошенко на втория тур на 21 април.

41-годишният Владимир Зеленский е наследник на академични професор. Завършил е право. 

През 90-те години на предишния век Зеленский взе участие във Висшата лига на КВН - хумористична телевизионна игра в Русия, в която един против различен се изправят тимове от разнообразни градове или университети, като показват скечове и импровизации, а жури прави оценка и дефинира победител. Заради различия с дългогодишния водещ на предаването - Александър Масляков, се връща в Украйна, където след 2000 г. започва възходът му като шоумен и ефирен водещ. 

В края на 2003 година украинският канал „ 1+1 “ предлага на тима на Зеленский „ 95-и квартал “ - на името на квартал в родния му Кривой Рог, да направи серия концерти. През идната година стартира да се излъчва шоуто „ Вечерний квартал “, чийто идеолог, създател, режисьор и водещ е Зеленский.

Шоуто бързо набира известност. В същото време „ 95-и квартал “ прераства в студия „ Квартал-95 “ със притежатели Владимир Зеленский, Борис и Сергей Шефир и Андрей Яковлев. Студията пуска няколко излъчвания и написа сюжети за филми и телевизионни излъчвания.

Зеленский взе участие в украинската версия на Dancing with the stars и двамата с партньорката му печелят зрителския избор.

След края на предаването той се трансформира в един от най-търсените комедианти в украинските малките екрани – взе участие в новогодишни мюзикъли, шоу стратегии, става водещ на концерти и излъчвания, в това число в Русия, написа телевизионни и кино сюжети. Снима се и в няколко кино лентата.

През 2011 година води дружно с Филип Киркоров съветската версия на X-factor, а две години по-късно е водещ и на музикалното шоу „ Хочу V ВИА Гру “.

През 2013 година Зеленский поддържа Майдана и изнася концерти пред украински военни, взели участие в бойните дейности в Донбас. Той се изрича и срещу стартирането в Украйна на съветски културни дейци.

През 2015 година телевизия „ 1+1 “ стартира да излъчва сериала „ Слуга на народа “ със слоган „ История на идващия президент “. В момента излиза третия сезон на сериала. В него Зеленский изграе ролята на учителя по история Василий Голобородко, който излива гнева си от обстановката в страната. Ученик от класа му снима монолога му с телефона си и пуска клипа в интернет, където той получава милиони гледания. Голобородко става доста известен. Убеден е от учениците си да се кандидатира за президент и печели. Той стартира да се бори с корупцията и дори попада в пандиза, откакто съперниците му фалшифицират идващите избори. 

Владимир Зеленский е женен за своя съученичка – Елена Кияшко. Двамата имат две деца – Александра и Кирил.
През 2017 година Зеленский заявява приход от 7,3 млн. гривни. Има къща, а членовете на фамилията му – 5 жилището, 4 в Киев и 1 в Ялта.

Свързват Зеленский с олигарха Игор Коломойский, притежател на телевизия „ 1+1 “, където излизат предаванията на комика, въпреки че и двамата отхвърлят такова съдействие. Точно в ефира на тази телевизия Зеленский афишира кандидатурата си за президент в новогодишната нощ.

Месеци преди този момент в публичното пространство се носят догатките, че ще се кандидатира. В новогодишната нощ обаче Зеленский изнася тирада, сходна на обичайното президентско слово, поради което е изместено изказването на президента Петро Порошенко.

Само месец по-късно социологическите изследвания го слагат преди всичко в конкуренцията.

Владимир Зеленский дава обещание да даде властта в ръцете на народа благодарение на референдуми, да изкорени корупцията, да вдигне заплатите и пенсиите, да построи хубави пътища, дава обещание да спре войната в Източна Украйна, правдивост и сигурност в страната, без да споделя обаче по какъв начин тъкмо ще реализира всичко това. В една от редките си изяви в телевизионно предаване по време на акцията той дава отговор малко на този въпрос - „ Само посредством договаряния “.

Според анализаторите триумфът на Зеленский се дължи на това, че той наподобява като опция на досегашните политици. Той притегля младите гласоподаватели, които малко се интересуват от политика и на които е прочут от комедийните му излъчвания. Привлича и тези, които са разочаровани от положението, в което се намира страната.

По време на акцията той се отличава доста от своите съперници – не прави политически изказвания, не дава конференции, не провежда манифестации. Той не трансформира графика на изявите си, което също изиграва позитивна роля – разрешава му да припомня непрекъснато за себе си, като го отделя от останалите претенденти. Не подлага на критика персонални претендентите си, само че скечовете на студията му вършат това вместо него.

Освен това доста от избирателите го отъждествяват с честния и праволинеен воин, който играе в " Слуга на народа ", а други просто са зажаднели за смяна. 

Така, като на смешка, Зеленский се е запътил към балотажа с президента Петро Порошенко и е доста евентуално да успее да го победи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР