Комфортен, пъргав и надежден – Ford Kuga е един от

...
Комфортен, пъргав и надежден – Ford Kuga е един от
Коментари Харесай

Специалист на къси и дълги дистанции

Комфортен, чевръст и благонадежден – Ford Kuga е един от най-продаваните SUV модели в Европа. Той се вмества в актуалната визия за повсеместен автомобил, тъй като е комфортен за напредване на къси и дълги дистанции, в града и отвън него, върху хубави и неприятни настилки със и без асфалт. С настъпването на студения сезон изпъква способността му да обезпечава сигурност на хлъзгави пътища, каквито ни чакат в идващите месеци.

 st-line_kuga_018

При последното си възобновяване Ford Kuga получи по-голяма радиаторна решетка и нови фарове с дневни LED светлини. Дизайнерските корекции в предната и задната част на каросерията, и по-специално в светлините, подчертават върху спортно-елегантната визия и солидното наличие. Моделът стъпва върху нови джанти с диаметър от 17 до 19 инча с разнообразни покрития, в това число никелирано. В цветовата гама са добавени нови съвременни лакове. Любителите на превозването на прикачен товар ще получат електрически сгъваем теглич, който се прибира под задната ризница, когато не се употребява. Багажникът е с съдържимост над 450 л, а при сгънати задни облегалки побира над 1650 л. Предлага се хендсфри отваряне на вратата на товарното поделение с леко придвижване на крайници под задната ризница, когато ключът се намира в джоба или чантата. Това улеснение се поръчва от всеки трети покупател, защото разрешава елементарен достъп до багажника, когато ръцете са заети с покупки или детски колички.

 st-line_kuga_003

Подобренията в пътническата кабина се виждат най-отчетливо от шофьорската седалка. Бутоните за ръководство са по-малко, което води до по-интуитивен надзор върху другите функционалности. В студените дни изпъква преимуществото на отопляемия кожен волан, на който има и комфортни лостчета за промяна на предавките при предпочитание за ръчно превключване на автоматизираната скоростна кутия. Ръчната спирачка е електрическа и се задества с бутон. Така се освобождава повече място на централната подпора за слагане на чаши и бутилки или на мобилни устройства, който се свързват с USB порт.

 st-line_kuga_050

За задвижване се предлага избор сред два дизелови и един бензинов мотор в няколко разновидността във връзка с мощността. Бензиновият мотор от високотехнологичната генерация EcoBoost с турбо пълнене и непосредствено впръскване е с работен размер 1,5 л, като генерира 120, 150 и 182 к.с. Двете по-ниски равнища на мощ се съчетават с предно предаване и 6-степенна механична трансмисия, а най-високата версия е обвързвана с 6-степенен автоматик и задвижване на четирите колела. Базовият дизел с размер 1,5 л и мощ 120 к.с. е най-икономичният за напредване модел Kuga. Той е с предно предаване и механична трансмисия, като изминава 100 км с 4,4 л гориво (по данни на производителя). По-големият 2,0-литров дизел се предлага със 150 и 180 к.с. и с ръчна или автоматизирана скоростна кутия, както и с 4х4. Тези разновидности се отличават със комбиниране от доста добра динамичност, разтегливост и изгодност.

 54-4-6kol

Всички версии на Kuga са оборудвани с автоматизирана старт-стоп система и технология за интелигентно зареждане на акумулатора с силата при понижаване на скоростта, което разрешава на алтернатора да се задейства изборно при нужда. До края на годината или до привършване на количествата моделът се предлага на специфична цена от 38 990 лева с Данък добавена стойност.

По-лесни маневри и несъмнено прекъсване

По темперамент Kuga е спокоен и удобен автомобил, само че в това време има задоволително динамични настройки, с цел да взима бързо завоите. Моделите на Ford постоянно са се отличавали с образцово пътно държание, което се удостоверява и от този SUV.

При всекидневното напредване в градска среда работата на лидера е улеснена от голям брой електронни асистенти. Системите за автоматизирано паркиране освобождават водача от задължението да върти кормилото, би трябвало единствено да натиска педалите при самостоятелната маневра. Сензорите на автомобила засичат близките трудности и други транспортни средства, като предизвестяват за заплаха отвън зрителното поле. Това е доста потребна функционалност, изключително при придвижване на заден ход без добра видимост.

 st-line_kuga_064

Радарите на Kuga обезпечават работата и на системата за автоматизирано спешно прекъсване в града при риск от преден конфликт. Ако лидерът не реагира при евентуална заплаха и последвалите предизвестия, се задействат спирачките. Тази технология действа до скорост 50 км/ч.

Искаш кафе – колата споделя къде да отидеш

Kuga е първият автомобил, в който Ford стартира да вгражда адаптивни биксенонови фарове. Те автоматизирано поправят ъгъла на светлинния лъч според от скоростта на придвижване, ъгъла на завиване и дистанцията до обектите начело. При неприятно време и мощни превалявания фаровете спомагат за по-добра видимост, като приспособяват светлинния поток към изискванията и понижават отблясъците от мократа настилка.

 st-line_kuga_041

На борда на Kuga феновете на модерните връзки ще се забавляват с новата мултимедийна система SYNC 3 с пъстър сензорен екран с диаметър 8 инча. Чрез нея водачите могат да дават елементарни команди на глас и с тях да ръководят аудиото, навигацията и смарт телефона си. При изричане на думи като „ I need a coffee “ или „ I need petrol “ или „ I need to park “ навигацията демонстрира надлежно близки заведения, бензиностанции и паркинги. По този метод по време на шофиране с глас може да се търсят дестинации, без вниманието да се насочва към писане на команди в системата. Сензорният екран на мултимедията се ръководи с пръсти по същия метод като смарт телефон с увеличаване и понижаване на изображението.

 54-3-6kol

Потребителите на iPhone могат да задействат приложението Apple Car Play и още по-лесно да употребяват телефона си в автомобила, като имат достъп до музиката, изпращат и получават известия и извършват други функционалности, без да отклоняват вниманието си от пътя. Същото важи и за телефоните на Android, за които Android Auto прави налични познатите приложения и услуги.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР