Комфорта ви по време на шофиране е повлиян от различни

...
Комфорта ви по време на шофиране е повлиян от различни
Коментари Харесай

Как да шофираме по-комфортно шофиране през лятото

Комфорта ви по време на шофиране е повлиян от разнообразни фактори, измежду които са метеорологичните условия, времето на деня и другите водачи, несъмнено. За благополучие, лидерът на автомобила може да въздейства на най-малко няколко от тези неща и да обезпечи по-комфортно пътешестване без ненужно бързане, звук и неспокойствие.

Коловозите, които са постоянно срещани по доста от българските пътища са образец за това. Може да се изкушите да минавате откъдето и хиляди други водачи, само че това води до повече звук и изхабяване на гумата в сравнение с шофирането отвън коловозите.

„ По една и съща странна причина, хората избират да карат в коловозите, където асфалта е най-груб и рискът от аквапланинг е най-голям. Вместо да шофирате в цялостните с вода коловози на пътя, карайте леко настрана от тях. “, поучава Мартин Дражик, продуктов управител на Nokian Tyres.

Стигнете удобно и със стил

Стилът ви на шофиране се отразява на това какъв брой стресиращо ще бъде пътуването за водача и за пасажерите. Математически, когато намалите скоростта с 10 километра в час, това ще ви забави с осем минути за 100 километра, само че може да направи пътуването доста по-безопасно и удобно.

Задминаването на други коли, за да се стигне по-бързо, е безкрайна битка за няколко минути разлика. Спокойното ускоряване също ще резервира гумите ви.

Правилното налягане в гумите

Когато колата и гумите ви са в положително положение, можете да се насладите на несъмнено шофиране. Правилното налягане в гумите предлага спомагателна успокоение, усъвършенства комфорта при шофиране и удължава живота на гумите.

Проверявайте налягането в гумите си на няколко седмици и постоянно когато се приготвяте за по-дълго пътешестване. Всеки модел кола има уместно налягане в гумите, несъмнено от автомобилния производител, за преместване на леки и тежки товари. Препоръчителното налягане нормално може да бъде намерено на вътрешната страна на вратата или в управлението на притежателя. Повечето бензиностанции разполагат с съоръжение за премерване и контролиране на налягането в гумите, а даже и покупката на личен манометър не коства доста.

“Правилното налягане на гумите е значимо. Ако налягането е по-ниско, то колата няма да реагира на кормилното ръководство както би трябвало. Прекомерното налягане ще понижи качеството на возене и ще усили шума от гумите. Това води до намален комфорт. ”, споделя Петри Паананен, тест водач на Nokian Tyres.

Качествените гуми имат положително сцепление

Има огромни разлики във връзка с аквапланинг и сцепление сред гумите от добре познати, виновни производители на гуми и тези от по-неизвестни марки. Разликите са най-видими при рискови условия. По-краткият спирачен път при висококачествените гуми способства за сигурността и предотвратява произшествия.

„ Дълбочината на протектора е доста значим фактор във връзка с сцеплението на гумата и склонността към аквапланинг. Летните и зимните артикули на Nokian Tyres имат патентован знак за безвредно шофиране (DSI), който демонстрира оставащата дълбочина на протектора. “ споделя Мартин Дражик.

Фактът, че множеството европейски водачи правят оценка висококачествените гуми, бе потвърдено и от новото изследване за летни гуми, извършено от Nokian Tyres*. 58% от европейските водачи са съгласни, че висококачествените гуми се показват по-добре при маневриране в разнообразни пътни условия. Същият брой – 58% от водачите – също по този начин удостоверяват, че висококачествените гуми са по-безопасни при предизвикателни климатични условия и структурата им е по-устойчива. Според изследването сцеплението на гумата на мокра настилка е най-решаваща характерност при покупката на летни гуми.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР