Комети от други звездни системи може да са попаднали на

...
Комети от други звездни системи може да са попаднали на
Коментари Харесай

На Луната може да има вещество от други звездни системи

Комети от други звездни системи може да са попаднали на Луната и има късмет да се намерят техни остатъци в полярните области на земния сателит.

Това счита Владислав Шевченко, лекар на физико-математическите науки и завеждащ отдела за проучване на Луната и планетите в Държавния астрономически институт „ Щернберг “

„ Повечето комети, които се намират в тази външна страна, не са със безоблачен генезис, а са пристигнали към нас от други звездни системи… Такива комети може да попадат и на Луната. Тоест не е изключено, че в студените клопки на полярните области ще открием вещество от други звездни системи, до които, в случай че желаеме да летим, има няколко светлинни години, и към този момент това е в далечна вероятност.

Но да намерим вещество от други звездни системи на обект, който се намира на към три дни галактически полет, би било велико изобретение на актуалната просвета “, декларирал Шевченко по време на онлайн конференция, проведена от МИА „ Русия през днешния ден “.

Той отбелязал, че всички полети в околните няколко години, посочени в плана на Федералната галактическа стратегия до 2025 година, ще бъдат съсредоточени към южната полярна област на Луната, защото точно там са били открити нискотемпературни находища от летливи субстанции, които може да са попаднали на земния сателит от галактически тела от други звездни системи.

Шевченко пояснил, че в други условия на Луната протичат мощни скокове на температурите. Денем в екваториалните области повърхността се нагрява до плюс 130-150 градуса, а в такива условия летливите субстанции не се задържат на повърхностния пласт.

Според плана за Федерална галактическа стратегия до 2025 година Русия ще организира няколко непилотирани лунни задачи, в това число по плана „ Луна-Грунт “, който планува доставка на мостри от горния пласт на лунната повърхнина. Русия е решила да се откаже от пилотирани стратегии в посочения период поради комплицираната обстановка в съветската стопанска система.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР