Кометата 67P/Чурюмов - Герасименко е открита през 1969 г. от

...
Кометата 67P/Чурюмов - Герасименко е открита през 1969 г. от
Коментари Харесай

Какво е да летиш през космоса върху комета

Кометата 67P/Чурюмов - Герасименко е открита през 1969 година от руския астроном Клим Чурюмов. Тя се движи през галактическото пространство със скорост 38 км/сек.

Космическият уред Розета беше изпратен от Европейската галактическа организация (ЕКА) да учи кометата и през 2014 година на повърхността на обекта беше изпратен спускаемата роботизирана сонда Филе.

Тя, за жалост, попадна в сянка, което не разреши на слънчевото зареждане да работи. Но по-късно въпреки всичко бяха осъществени няколко контакта сред двата апарата - Филе и Розета. Това беше първото кацане на основан от индивида уред върху комета .

На 30 септември 2016 година ЕКА преднамерено разруши Розета в повърхността на кометата, като по време на спускането апаратът направи поредност от фотоси. Агенцията продължава да разгласява от ден на ден от тези изображения и до през днешния ден.

Много от тях са снимани поредно и това е разрешило на консуматор на Twitter да сътвори малко клипче, което основава чувството, че летим през космоса покрай повърхността на кометата.

Тези няколко секунди обгръщат 25-минутен полет край самата комета. На заден декор се виждат голям брой звезди, които наподобява като че ли се " движат " заради въртенето на кометата. На напред във времето има огрени от слънцето прашинки и ледени кристалчета, а галактическите лъчи се следят като чертички.



Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР