Комета, която посещава Слънчевата система на всеки 5 500 години,

...
Комета, която посещава Слънчевата система на всеки 5 500 години,
Коментари Харесай

Чакаме невероятно знамение, видяно за последно в Древен Египет

Комета, която посещава Слънчевата система на всеки 5 500 години, би би трябвало да може да се вижда с невъоръжено око при започване на този месец.

Кометата C-2019-Y4 Atlas бе открита в края на 2019 година от астрономи, работещи по телескоп на Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System (Atlas) в Хавай, която се употребява за ранно предизвестие и открива дребни обекти преминаващи към Земята.

Описвана е като огромна мръсна снежна топка, само че към момента не е ясно каква бляскавост ще доближи и какъв брой добре ще се вижда.

Астрономите обаче се надяват, че тя може да с сходна с кометата Хейл-Боп, която бе извънредно ярка и мина най-близо до Земята през 1997 година

Астрономите чакат, че при започване на този месец тя към този момент ще е забележима с невъоръжено око като се чака да се приближи най-вече до Земята на 23 май.

Още в края на предишния месец кометата бе забележима с телескоп, а при положителни условия и мрачно небе и с бинокъл.

„ Кометата е се приближи най-вече на към 115 млн. км. от земята, което в астрономическо измерение е доста близо, само че няма да съставлява опасност за нашата планета. Напротив, тя даже може да послужи за покачване на духа в актуалната рецесия ", споделя астрономът Джордж МакМанъс.

МакМанъс разполага с телескоп, само че твърди, че даже и дребен бинокъл ще усъвършенства гледката към кометата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР