Коментаторът на Евроспорт Петър Хераков направи анализ на първия кръг

...
Коментаторът на Евроспорт Петър Хераков направи анализ на първия кръг
Коментари Харесай

Байерн, така няма да стане

Коментаторът на " Евроспорт " Петър Хераков направи разбор на първия кръг от Бундеслигата особено за OFFNews. Очаквайте след всеки уикенд експертното мнение на сътрудника за най-интересно от немските терени.

Победа с 3:1, два гола на дебютанти, попадение на голмайстора от последните два сезона, цялостен стадион и даже лятна стихия, която не съумя да помрачи положителното въодушевление (кой споделя, че германците са скучни - по време на удължената пауза вървеше Travis с Why does it always rain on me?). Началото на сезона за Байерн по пътя към шестата поредна купа наподобява идеално.

Още повече отсъстваха основни фигури като Нойер, Боатенг, Родригес и Хави Мартинес. Но единствено наподобява. Защото чувството, че някои неща не са наред не желае да си отиде. Проблем номер едно не престават да са непредизвиканите неточности - и трите положения за Леверкузен през първото полувреме пристигнаха след неточни подавания на баварците в личната половина. 

Проблем две - Анчелоти не реагира на измененията в тактиката на Хайко Херлих. На почивката той мина към 3-4-3 и Леверкузен разнищи Байерн до към 75-а минута. При това гостите играха доста самоуверено и даже голът, който Левандовски вкара за 3:0, не ги отчая. Те преобладаваха и оправданията, че Байерн бил понижил темпото са смешни - по кое време различен тим ще пристигна в Мюнхен и ще насочи 19 удара по посока на вратата (домакините имаха единствено 13)? И по кое време ще се случи два пъти в разстояние на две минути противникът да има преимущество в офанзива петима против трима?

Проблем три е отбраната. Никлас Зюле вкара гол, само че не се усеща добре на мястото си. В Хофенхайм той блестеше със непоклатимост и убеденост, а в този момент е комплициран. Бившият му съотборник Себастиан Руди направи мощно първо полувреме, само че през второто отсъстваше. Кимих беше изолиран и рядко се включваше в офанзиви, а пък Алаба закъсняваше да се връща и постоянно оставяше Хумелс без поддръжка (когато Алаба мина в центъра поради травмата на Хумелс, обстановката се подобри).

Проблем четири - неналичието на синхрон. Байерн има отлични характерности, само че не и превъзходно цяло. Левандовски вкарва голове, само че наподобява на друга вълна от съотборниците си към този момент много дълго време. Халфовете и бранителите оставят съществени дупки между тях и това дава късмет на всеки противник. В добавка към проблемите на терена, Робен напусна " Алианц Арена " кисел, без да приказва с никого и ден по-късно се контузи по време на подготовка. 

Ясно е, че Байерн може още веднъж да стане първенец даже и с такава игра, тъй като конкуренцията в Бундеслигата мъчно ще задържи високо равнище през целия сезон. Но в Европа просто няма по какъв начин да се получи.

Важните неща от кръга:

Контузията на Николай Мюлер. Крилото вкара победния гол за Хамбург против Аугсбург и при насладата си се контузи, като няма да играе до април. HSV и без бързака (14 гола и 12 асистенции в последните два сезона) е считан за прекомерно слаб, в този момент става още по-сложно. Аугсбург пък продължава да няма победа в първия кръг от сезона.

Матю Леки. Новото попълнение на Херта дебютира с два гола, седмица откакто стана татко. Наздраве!

Доменико Тедеско занули Лайпциг. През предишния сезон бързите контри на новака бяха призрачен сън за всеки противник. 31-годишният дебютант в Шалке 04 обаче показва рецепта за триумф, въпреки и малко старомодна. Тимът игра доста спретнат и разчиташе най-много на дълги подавания и контраатаки. Така се стигна и до двата гола. Не инцидентно Ралф Хазенхютл обясняваше цели два месеца, че тимът му би трябвало да е по-силен, когато владее топката. Е, Лайпциг още е надалеч от мечтаното в това отношение.

Волфсбург отново ще се бори за оцеляване. " Вълците " бяха извънредно слаби против Дортмунд. За клуб с тези финанси и футболисти, е незаконно да пропадне толкоз бързо. Още по-притеснително е, че след месеците пауза няма никаква позитивна смяна. Тоест Андрийс Йонкер бързо се трансформира във любимец за първи уволнен треньор.

Борусия Д може и без Дембеле. Здрави Гьотце и Ройс, Пулишич (на снимката) и Филип във добра форма и жълто-черните ще се оправят и без Осман Дембеле (особено в случай че Марк Бартра бележи по-често толкоз красиви голове). Проблемът обаче се корени в близостта сред Дембеле и Обамеянг - ясно е, че в случай че французинът напусне, голмайсторът на Бундеслигата ще го последва. И тогава ще е мъчно.

Рекордът на Филип Шаунер. Вратарят на Хановер дебютира в елита на 22 октомври 2005-а за Нюрнберг против Арминия, когато беше на 19 години. И до събота не беше играл в различен мач от Първа Бундеслига. Направи го против Майнц, 12 години по-късно. Но остана зад историческото достижение на Волфганг Бьони (16 години и 245 дни за мач номер едно и две сред 1966-а и 1983-а).

Голът на Нико Елведи. Защитникът се разписа за първи път в кариерата си в Бундеслигата, с цел да донесе успеха на Гладбах в дербито против Кьолн. И освен вкара гол, само че и попречи на Кордоба да изравни минути по-късно.

Протестите на почитателите: На всеки един стадион, даже на " Алианц Арена " имаше най-малко един афиш с Fick Dich DFB. И мощни викания Scheiss DFB. Причините са комплицирани и са много, а развръзката надали ще пристигна скоро.

Втора Бундеслига

Унион не помни екипа на вратаря Якоб Буск и той игра с елементарна черна тениска против Нюрнберг. Тя не му донесе шанс - " франките " изравниха за 2:2 в 90-ата минута, с цел да смъкват столичани от върха. И двата тима, както и още три други имат по седем точки след три кръга.

Дуисбург завоюва първата си победа в новия сезон. " Зебрите " на Илия Груев (на снимката) завоюваха с 2:1 против Хайденхайм, като направиха цялостен поврат единствено за пет минути в средата на второто полувреме.

Цитатите

" Вкарахме за 1:0 и станахме несигурни. Вторият гол ни тормози още повече " - треньорът на Херта Пал Дардай след 2:0 над Щутгарт.

" Ако мачът беше през вчерашния ден, щяхме да водим с 1:0 " - треньорът на Фрайбург Кристиан Щрайх, откакто видео асистентът вярно анулира гол за отбора поради засада. (в събота линиите за засада на видео асистентите не работеха).
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР