Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев, великолепен познавач на колоезденето, направи

...
Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев, великолепен познавач на колоезденето, направи
Коментари Харесай

Крис Фрум и Ричи Порт са големите фаворити на Тур дьо Франс

Коментаторът на Евроспорт Евгени Ставрев, превъзходен ценител на колоезденето, направи експертна прогноза преди старта на „ Тур дьо Франс “:

" В събота от немския град Дюселдорф започва 104-ото издание на най-голямото колоездачно съревнование в света – „ Тур Дьо Франс ”. Евроспорт ще даде 28% повече покритие онлайн от тазгодишното издание спрямо 2016 година

Организаторите на обиколката са подходили много ексцентрично при съставянето на маршрута. Само три от стадиите приключват на нанагорнище, а общият брой километри в бяганията по часовник е рекордно невисок – 36.5.

Точно на 14 юли, националния празник на Франция, пък е очакван най-краткият стадий с общ старт (само 100 км. дължина) в последните 30 години. Повечето от дните през първата седмица дават шансове на спринтьорите.

През втората основните дейности ще бъдат в Пиринеите, а през третата – в Алпите. Особено основен стадий ще е предпоследният, който съставлява 22.5 км. самостоятелно тичане по часовник по улиците на Марсилия.

Списъкът с любимците за крайната победа в Париж се оглавява още веднъж от трикратния победител Крис Фрум. Суперформата, която показва през сезона Ричи Порт, дефинира австралиеца като най-сериозен съперник на състезателя на „ Скай ”. След неуспеха в Джирото Найро Кинтана ще опита да потвърди, че постоянно втората огромна обиколка в годината е по-силната му.

Тази година е последната, в която Алберто Контадор ще спори за крайната победа, като двукратният победител се надява както на по-добър шанс, по този начин и на по-силен тим. Към тези, които ще се стремят към място на почетната стълбичка, би трябвало да прибавим миналогодишния подгласник Ромен Барде, Естебан Чавес, Рафал Майка, Дан Мартин, Фабио Ару и Ригоберто Уран.

В борбата при спринтьорите се чака да вземат присъединяване безусловно всички потвърдили, че могат да печелят стадии в „ Тур ”-а: Кавендиш, Кител, Грайпел, Кристоф, Саган. Словакът ще опита да завоюва за шеста поредна година зелената фланелка за най-хубав спринтьор и по този метод да изравни върха на Ерек Цабел.

Евроспорт продължава да работи и с най-големите имена в колоездачния спорт, които дават експертни разбори и гледни точки. Сред тях са трикратният победител от „ Тур дьо Франс “ Грег Льомонд, етапният победител Хуан Антонио Флеча и Шон Кели, победител в девет еднодневни класики.

Първият стадий от Тур дьо Франс стартира в събота, 1 юли, от 16.15 часа онлайн по Евроспорт 1 и абонаментната платформа Eurosport Player ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР