Коментарите на президента на САЩ Джо Байдън относно Тайван по

...
Коментарите на президента на САЩ Джо Байдън относно Тайван по
Коментари Харесай

САЩ и Китай в диалог по темата с Тайван и кризата в Украйна

Коментарите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън по отношение на Тайван по време на телефонен диалог с китайския му сътрудник имаха за цел да обезкуражат Пекин да предприеме каквито и да било недомислени дейности във връзка с Тайван на фона на рецесията в Украйна, сподели Чен Шин-мин.

Чен Шин-мин, професор в Националния тайвански университет съобщи, че до момента в който Байдън недвусмислено дава сигнал за уговорката на Съединени американски щати към сигурността както на Тайванския пролив, по този начин и на Индо-тихоокеанския район.

Тези мнения имаха за цел да подсигуряват, че Пекин осъзнава, че западните страни не са разсеяли вниманието си поради съветската инвазия в Украйна.

Байдън съобщи на китайския водач, че политиката на Съединени американски щати по отношение на Тайван остава непроменена и че Вашингтон продължава да се опълчва на всевъзможни едностранни промени в статуквото.

По време на брифинг за пресата, почитан чиновник на американската администрация сподели, че по време на срещата си със Си Дзинпин, Байдън е подчертал загрижеността си по отношение на „ насилствените и провокативни дейности “ на Пекин през Тайванския пролив.

Междувременно Тинг Шу-фан, почетен професор в Националния университет Ченгчи, означи, че Байдън и Си не са постигнали консенсус по време на своята среща и добави, че това не е изненадващо.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Според него в кратковременен проект Съединени американски щати ще запазят съществуващата си политика по отношение на Тайван, чрез поддържане на тесни връзки със страната и оказване на поддръжка за повишение на отбранителните ѝ качества.

Срещата сред двамата водачи продължи близо два часа. Байдън предизвести, че ще има последици, в случай че Китай, който до момента не подлагаше на критика съветската експанзия, окаже материална поддръжка на Русия. Все още обаче не е известно какви биха могли да бъдат тези последици.

На собствен ред Си прикани Украйна, Съединени американски щати и НАТО да се включат в разговор с Русия, с цел да се позволи рецесията.

Срещата сред двамата водачи се състоя откакто интернационалните медии оповестиха, че Русия е поискала военно съоръжение и друга помощ от Китай – нещо, което Пекин отхвърли.

Според Чен, Съединени американски щати насочат предизвестия към Китай по отношение на възможното даване на оръжия и оказване на логистична поддръжка на Москва, тъй като сходна помощ може да подкопае постигането на мечтаните резултати от наложените западни наказания против Русия.

Междувременно Тинг сложи под подозрение резултата от сходен жанр предизвестия, защото самият Си не е дал никакви гаранции по въпроса.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР