Коментарите на президента на САЩ Джо Байдън, че руският лидер

...
Коментарите на президента на САЩ Джо Байдън, че руският лидер
Коментари Харесай

Думите на Байдън за касапина Путин предизвикаха гняв в Русия

Коментарите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че съветският водач Владимир Путин е " касапин ", " военнопрестъпник " и " диктатор-убиец " и " не може да остане на власт ", продължиха да генерират отвращение в Москва, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Видният съветски сенатор Константин Косачов, който е отпред на парламентарната комисия по външни работи в горната камара на Народното събрание, съобщи, че Байдън " стряскащо постоянно " прави изказвания, по-лоши от закононарушения. По негови думи в предишното думата на президента на Съединени американски щати е имала тежест, само че това към този момент не е по този начин.

В края на своя пламенна тирада във Варшава през вчерашния ден Байдън сподели за Путин: " За Бога, този човек не може да остане на власт ". Коментарът беше интерпретиран като трагична смяна във външната политика на Съединени американски щати, като изглеждаше, че Байдън декларира, че е нужна промяна на режима в Русия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков бързо отвърна: " Не Байдън взема решение това. Президентът на Русия се избира от руснаци ".

Докато думите на Байдън се разпространяваха по света, Белият дом се опита да изясни, че забележките на президента не са били пряк апел за свалянето от власт на Путин. " Това, което президентът имаше поради е, че на Путин не може да бъде позволявано да упражнява власт над съседите си или в района ", сподели чиновник. " Той не обсъждаше властта на Путин в Русия или промяна на режима ".

В същата тирада Байдън назова Путин " касапин ", " военнопрестъпник " и " диктатор-убиец ".

Председателят на съветската Дума Вячеслав Володин упрекна американския президент, в " недипломатични изявления " и " нервност ". " Байдън е слаб, болен и трагичен ", кометира Володин в Телеграм.

" Гражданите на Съединени американски щати би трябвало да се срамят от президента си. Може би той е болен. Би било добре за Байдън да се прегледа ", добави той. От друга страна Путин заслужава почитание, поради " неговата въздържаност ", съобщи Володин.

Москва неотдавна предизвести, че дипломатическите връзки със Съединени американски щати са пред цялостно раздробяване поради увеличаващото се напрежение поради съветската инвазия в Украйна и непремерените изявления на американския президент във връзка с съветския му сътрудник.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР