Коментари на бронзовия медалист на 1500 метра в шорттрека Семьон

...
Коментари на бронзовия медалист на 1500 метра в шорттрека Семьон
Коментари Харесай

МОК не дава мира на руснаците! Разследва медалист от Пьонгчанг 2018

Коментари на бронзовия медалист на 1500 метра в шорттрека Семьон Елистратов от Олимпийските спортисти на Русия ще бъдат разследвани от МОК. Счита се, че думите на 27-годишния състезател след финала на дисциплината може да са нарушили разпоредбите за държанието.

Елистратов посвети медала си на осъдените руснаци, които не бяха позволени до присъединяване на Пьонгчанг 2018 поради подкрепяната от страната съветска система за допингиране в спорта по време на олимпийските игри в Сочи през 2014 година Той назова наказването „ сурово и незаслужено “.

„ Имаме стратегия, която следи за държанието на Олимпийските спортисти от Русия и след края на Пьонгчанг 2018 ще проверим дейностите на всеки един. Тогава ще решаваме дали е нарушена освен буквата на правилника, само че и духа на законите. В момента събираме информация и след края на олимпийските игри ще вземем решение “, разяснява представителят на МОК Марк Адамс.

Както е известно, Русия има възбрана да взе участие на олимпийските игри като независим тим. 169 спортисти от страната обаче получиха късмет да вземат участие като неутрални спортисти под олимпийски байрак и без химн. Те нямат право да употребяват и носят детайли с цветовете на знамето и герба на Русия и лого на локална федерация.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР