Коментарът на премиера Бойко Борисов за консултациите при президента Румен

...
Коментарът на премиера Бойко Борисов за консултациите при президента Румен
Коментари Харесай

Румен Радев: Не каня магистрати вкъщи или на тайна вечеря


Коментарът на премиера Бойко Борисов за консултациите при президента Румен Радев за избор на нов основен прокурор бил "изкуствена драма ", разяснява пред публицисти в Благоевград президентът.

"Всички знаят доста добре, че аз не поканвам магистрати в къщи или на секрети вечери, нито крещя основния прокурор всяка сряда. Не разисквам персони, а правила. Не упорствам за имена, а за съблюдаване на закона. Затова мисля, че тези съвещания дават отговор на публичните упования за ясни критерии, стимулирани оферти и транспарантни процедури при избора на нов основен прокурор ", добави Радев. "Обществото ни чака правдивост, чака действителна битка с корупцията по тази причина и всички институции, ангажирани с този избор, би трябвало да осъзнават и да не не помнят високата социална отговорност ", добави той.

По мотив договарянията за закупуване на изтребители, той се надявал "правителството в устрема си да понижи цената, да не протяга ръка на целостта на пакета и качествата, тъй като това ще обезсмисли целия план ".

Според него мъчно даже можело да се приказва за договаряния. "След като държавното управление и Народното събрание задраскаха спортната процедура, която е поръчител за реализиране на най-хубави условия за България, към този момент мъчно може да приказваме за договаряния. Правителството одобри българите да заплащат при неразбираеми условия и да заплащат повече, само че не споделя какъв брой, тъй като идват избори ", добави той. Твърди, че се неразбираеми изискванията и за индустриално съдействие и офсет. "Мисля, че в този доста значим план не трябваше да се подхожда с лозунги и заклинания, а с действителни причини ", сподели президентът.

В Благоевград той бе посетител на церемонията по дипломирането на 25-ия випуск в Американския университет. "Вярвам, че младежите от десетки страни, които избраха за свое семейство Американския университет и одобриха красивия Благоевград за собствен втори дом, ще бъдат образец за своето и за идващите полокения ", поздрави абитуриентите президентът, като част от приветствието си произнесе на британски език.

На церемонията по дипломиране на 197 бакалаври от 17 страни и 21 магистри, участваха княгиня Мария Луиза, Елена Поптодорова и други Почетен оратор бе министърът на икономическото развиване на Косово Валдрин Лука, който е приключил АУБ през 2005 година

Предприемачът, ученик на АУБ, Елвин Гури получи специфичната премия на княгиня Мария-Луиза Почетното звание "Доктор хонорис идея " пък бе присъдено на световноизвестния академик проф. Минко Балкански.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР