Коментарът на д-р Велев идва след приключилата проверка на Медицински

...
Коментарът на д-р Велев идва след приключилата проверка на Медицински
Коментари Харесай

Директорът на Шейново няма да подава оставка заради разменените бебета

Коментарът на доктор Велев идва след завършилата инспекция на Медицински контрол. По думите му отчетът е удостоверил резултатите и от вътрешния одит в самата балница.

 

" Голяма част от нещата съответстваха с вътрешната ни инспекция, при която установихме по какъв начин тъкмо е станала размяната на двете бебета, кои хора вероятно са имали пропуск или виновност. Още в петък, преди да излезе отчета на Медицински одит, постанових санкции на трима души. Допълнително старшата акушерка е освободена от поста си и е намалена в служба ", изясни Велев.

 

Ръководството на болничното заведение е преразгредало всички свои протоколи и процедури по пътя на бебето от раждането до изписването му.

 

" Искаме да изградим ясни и точни взаимовръзки, тъй че да няма опция за такива неточности. Направихме и две промени, които към този момент изпълняваме - те касаят изписването на бебето. В този фиш, който използваме по пример на Министерство на здравеопазването, пишем кой е предал бебето на майката, този човек се разписва и против него се разписва майката, че е получила бебето. Разписва се и различен чиновник на болничното заведение. Ще има два подписа от страна на администрацията на болничното заведение. Майката, която се е разписала на този лист, би трябвало да напише собственоръчно номера на гривната. Имаме троен надзор - двоен от наша страна и надзор от страна на майката ", добави шефът на АГ " Шейново ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР