Коментар за КМГ от българския публицист и писател Петър Герасимов

...
Коментар за КМГ от българския публицист и писател Петър Герасимов
Коментари Харесай

Мащабни начертания за новата епоха на развитие

Коментар за КМГ от българския журналист и публицист Петър Герасимов директно след словото на Си Дзинпин

В своята тирада пред 20-ия конгрес на ККП Генералният секретар на Централния комитет на ККП Си Дзинпин  произнесе тирада за едни в действителност огромни, исторически инициативи, които ще обзет както идващите пет години, по този начин и по нататъшния интервал на новата ера на развиване на голямата азиатска страна обхващаш времето от 2020 до 2035 -ата година.

Как може в резюме да се синтезират тези начертания?  Преди всичко с обстоятелството, че те обгръщат всички сфери на живота в Китай, че те ще повлияят безспорно и  на развиването на международната геополитика, ще приближат времето на плодотворно споделено бъдеще за всички хора на планетата.

Силни думи? Съвсем не. Последният десетгодишен интервал, изминат от 18-ия конгрес на ККП до през днешния ден акцентира – с езика на обстоятелствата и цифрите – забележителния напредък на Китайската национална република, големи достижения за една декада, равняващи се на това, което други развити страни по света са постигнали за цялостен век.

Както посочи Генералният секретар Си Дзинпин -  „...в идващите години Китай ще форсира още повече основаването на нов модел на развиване, ще завоюва сферата на най – високите технологии, ще трасира  завършващите стадии от националното възобновление, подмладяване на нацията и поощряване на общественост на споделена орис.

Исторически начертания, откриващи пътя на нов, социалистически Китай към първенствуващо място в геополитическата гледка на планетата.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР