Коментар пред novini. bg на доц. д-р Татяна Буруджиева, политолог,

...
Коментар пред novini. bg на доц. д-р Татяна Буруджиева, политолог,
Коментари Харесай

Доц. д-р Татяна Буруджиева: БСП катастрофира

Коментар пред novini. bg на доцент доктор Татяна Буруджиева, политолог, учител, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия за явната война сред президента и премиера, за несъответстващото държание на Българска социалистическа партия, партията излъчила президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на, за чистките и държанието на опозицията.

„ И от най-лошата обстановка може да се извлече добра вест и на дневен ред в този момент е, че публицистите ще престанат да питат има ли война сред двете институции на „ Дондуков” – Министерския съвет и Президентството. Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на постави точка на сходни съмнения с вчерашното си послание към народа. Аз персонално считам, че по този начин е почтено и правилно, защото напрежението сред двете ведомства е налице и е по-силно, в сравнение с смятахме ние, анализаторите и коментаторите. Лично аз чакам занапред да получим повече изясненост за настъпилия необратим раздор сред двамата. Ясно е, че снемането на доверие е чисто алегорично, само че какво стои зад тези думи?! Символичността легитимира избрани дейности в политически аспект и се надявам да ни осветлят повече по този въпрос.

2020-та се обрисува да е значима политическа година, както в интернационален, по този начин и в районен аспект. Любопитно ми е разпрата сред президентството и кабинета в какво тъкмо ще се изрази, откакто към този момент имаме очевидно открити фронтове.

Доц. Татяна Буруджиева: Българска социалистическа партия се ръководи от политически извънредно необразовани хора

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за побърза още през вчерашния ден да се пришие към дейностите на президента и напът за летището разгласи, че „ би трябвало да се обединим” и да подкрепим Радев. Да де, но по този начин тя му прави неприятна услуга. Политическите партии би трябвало да умеят от време на време да надскочат себе си, с цел да са съответни на протичащото се в обществото. Мога да дам образец с Италия, където разделянето на север и юг там е надалеч по-голямо, от това на политическата сцена, в която минава. Неравенството в България е едно голямо разделяне и то е безспорен факт.

Българска социалистическа партия сега, три месеца преди избор на нов ръководител, имам възприятието, че хептен катастрофира. Въпросът е дали партията може да действа в обстановката, в която е. Държавата се тресе от кавги, парламентарната група на социалистите никаква я няма, а лидерката им се е съсредоточила единствено върху акцията за своето преизбиране. Тези дни пък взе, че разчисти и част от най-близките си хора, които й бяха като сянка. Никой на „ Позитано” 20 няма да смее да направи и една крачка настрана, тъй като е наясно, че ще е идващият отхвърлен.

Кой губи и кой печели от чистките на Нинова в Българска социалистическа партия?

Вътрешнопартийният живот в Българска социалистическа партия никак не е розов. Когато тръгваш да правиш акция за избор на ръководител на партията, би трябвало обществено да огласиш разпоредбите, по които ще се прави. Обществото би трябвало да е насочено тези 51% от гласовете, нужни за избор на нов ръководител, от каква база ще бъдат изчислявани. Защото този избор е на значима политическа фигура, която е от голяма важност освен за соцактивистите. Нужни са правила за правенето на вътрешнопартийна акция. Въпросът е, останалите претенденти за поста по кое време ще имат време за своята акция? Кандидатурите са в неравнопоставеност. Ясно е единствено, че актуалната лидерка си прави акция. Това демонстрира „ демократичността” на бъдещия избор.

Обобщено в Българска социалистическа партия има три съществени акцента сега. Първо, тя е парализирана и не работи. Второ, има голям проблем с легитимността на акцията по желание на нов ръководител и ръководещи органи. Трето, демонстрира има ли почтено съревнование в тази мракобесна атмосфера на „ Позитано”20, където вършат чистки и изхвърлят хора, на които животът им е минал в организация на структурата. С това свое държание на процедура Корнелия Нинова  Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на Коалиция за демонстрира ясно, че е доста, доста несигурна и няма доверие на никого, на себе си, също ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР