Коментар на водещия на 120 минути по БТВ Светослав Иванов Не

Коментар на водещия на 120 минути по БТВ Светослав Иванов Не ...

Светослав Иванов: Война без край.Коментар на водещия на "120 минути" по БТВ Светослав Иванов

 

Не трябва да имаме съмнение, че военната операция, която турската армия започна в пограничните райони на Сирия, е планирана така, че да постави Европа пред свършен факт

Не трябва да имаме съмнение, че военната операция, която турската армия започна в пограничните райони на Сирия, е планирана така, че да постави Европа пред свършен факт. В момент, в който новата Европейска комисия не е сформирана, а нейният нов председател Урсула фон ден Лайен не показва особена дипломатическа и публична активност, Съюзът в тази ситуация няма особено голямо поле за реакция.Както външният министър на Турция Мавлют Чавушоглу написа в статия за "Ню Йорк Таймс" тази седмица, Турция е най-големият приемник на бежанци в света. И Европа плаща на Анкара да държи тези хора в своите граници. Това е коз, който Ердоган използва в отношенията си с Европа.

Накратко, турската позиция е следната: Ние не извършваме нападение над кюрдите. Те не са ни врагове. Ние се борим с терористи, подготвяйки почвата за завръщане на милионите сирийски бежанци, които ние сме приели, гарантирали сме им подслон, храна и сигурност. "Кюрдските части за народна защита" в Сирия се опитват да представят себе си пред света като бойци срещу ДАЕШ, но те контрабандно въоръжават "Кюрдската работническа партия" ПКК. И ние повече няма да толерираме това. 

Кюрдската позиция е следната: Ние бяхме излъгани след Първата световна война и сме най-многочисленият народ без държава в света. Ние смазахме "Ислямска държава" и затворихме над 10 хиляди техни бойци в затвори на територия, на която в момента ние гарантираме сигурността.

Ако турската армия ни изтласка, тези джихадисти ще тръгнат към Европа, или "Ислямска държава" ще се прегрупира и възроди отново. Ние свършихме мръсната работа на американците и те в момента ни предават.

Вижте във видеото целия коментар на водещия Светослав Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на [email protected] по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``

Източник: petel.bg