Коментар на водещия на 120 минути по БТВ Светослав Иванов Не

...
Коментар на водещия на 120 минути по БТВ Светослав Иванов Не
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Война без край

Коментар на водещия на " 120 минути " по БТВ Светослав Иванов

 

Не би трябвало да имаме подозрение, че военната интервенция, която турската войска стартира в пограничните региони на Сирия, е планувана по този начин, че да сложи Европа пред приключен факт

Не би трябвало да имаме подозрение, че военната интервенция, която турската войска стартира в пограничните региони на Сирия, е планувана по този начин, че да сложи Европа пред приключен факт. В миг, в който новата Европейска комисия не е образувана, а нейният нов ръководител Урсула декор ден Лайен не демонстрира особена дипломатическа и обществена интензивност, Съюзът в тази обстановка няма изключително огромно поле за реакция.



Както външният министър на Турция Мавлют Чавушоглу написа в публикация за " Ню Йорк Таймс " тази седмица, Турция е най-големият правоприемник на бежанци в света. И Европа заплаща на Анкара да държи тези хора в своите граници. Това е коз, който Ердоган употребява в връзките си с Европа.

Накратко, турската позиция е следната: Ние не правим нахлуване над кюрдите. Те не са ни врагове. Ние се борим с терористи, подготвяйки почвата за завръщане на милионите сирийски бежанци, които ние сме приели, подсигурили сме им заслон, храна и сигурност. " Кюрдските елементи за национална отбрана " в Сирия се пробват да показват себе си пред света като бойци против ДАЕШ, само че те контрабандно въоръжават " Кюрдската работническа партия " ПКК. И ние повече няма да толерираме това. 

Кюрдската позиция е следната: Ние бяхме излъгани след Първата международна война и сме най-многочисленият народ без страна в света. Ние смазахме " Ислямска страна " и затворихме над 10 хиляди техни бойци в затвори на територия, на която сега ние подсигуряваме сигурността.

Ако турската войска ни изтласка, тези джихадисти ще тръгнат към Европа, или " Ислямска страна " ще се прегрупира и възроди още веднъж. Ние свършихме мръсната работа на американците и те сега ни предават.

Вижте във видеото целия коментар на водещия Светослав Иванов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР