Коментар на Цветеслава Гълъбова и Харалан АлександровМалко преди посещението в

...
Коментар на Цветеслава Гълъбова и Харалан АлександровМалко преди посещението в
Коментари Харесай

Защо „Дойче веле” написаха статия за Румен Радев

Коментар на Цветеслава Гълъбова и Харалан Александров

Малко преди визитата в Германия на българския президентРумен Радев, немското издание „ Дойче веле излезе” със публикация, озаглавена „ Двете лица на Румен Радев”. В нея се приказва за това, че президентът е прозападен на открито, а проруски за вътрешна приложимост. От Президентството излязоха опровергаване и искане за право на отговор. Темата разясниха по Цветеслава Гълъбова, която оглавяваше инициативния комитет на Румен Радев и обществения антрополог доцент Харалан Александров.

„ За мен пораждат няколко въпроса. Защо една обществена медия с неоспорим престиж прави това нещо в навечерието на идването на Радев в Германия? За толкоз години не се разбра той „ дългата ръка на Путин ли е в България или е „ натовски генерал”. Смятам, че държанието на един общественик от неговия сан би трябвало да бъде пластично. Моята персонална догадка е, че това е обвързвано с казуса със Северна Македония, съобщи Гълъбова.

„ Няма нищо взривоопасно в пътуването на президента. Става въпрос за рутинно посещаване, част от протоколната активност на Президентството. Общество по ред исторически и културни аргументи под изискване приема неговата прозападност. В условия на радикализация всеки водач е заставен малко или доста да поддържа двоен интерфейс”, сподели Александров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР