Коментар на Соня Колтуклиева Добър ден, добри хора, Днес Ви

...
Коментар на Соня Колтуклиева Добър ден, добри хора, Днес Ви
Коментари Харесай

Соня Колтуклиева: Сега ни призовават да канонизираме многострадална Лена!

Коментар на Соня Колтуклиева

Добър ден, положителни хора,

Днес Ви призовавам дружно да поразсъждаваме за неналичието на състрадание, за приемането на държавни дарения, за униженията на Линда… за истината, оттатък абсурда, провокиран от песента на телевизия 7/8 “Уморена Лена – хищна хиена ”.

На 17 март 2022 година, в 18:00 ч., началникът на кабинета на министър-председателя е осведомена, че ще бъде задържан водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. За това знаят единствено Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков, другите вицепремиери и министри са оставени на стенд-бай, часове наред изчакват да ги извикат за съвещание на Министерски съвет.

Защо Лена Бориславова знае нещо толкоз значимо преди Слави Трифонов, Корнелия Нинова и Христо Иванов? Служебната ѝ позиция не позволява тя да стои нагоре от членовете на кабинета и от съдружните сътрудници.

Защо Лена Бориславова е фаворизирана? Защо ѝ е разрешено да играе ролята на успореден министър председател? Откъде-накъде командва тези, на които би трябвало да се подчинява?

Аз имам няколко въпроса към Лена Бориславова. Звъняла съм ѝ и съм ѝ писала смс-и, през днешния ден – също по този начин – че желая да поговорим, само че тя не реагира. Затова ще го направя обществено.

Защо Лена Бориславова се съгласява, на 1 юли 2021 година, адвокатската адвокатска фирма, в която работи – “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” да получи контракт за правно обслужване с държавната ББР, до момента в който принципал на банката е служебният министър на стопанската система Кирил Петков, с който – на 20 юни 2021 година, в 8:33 часа сутринта, се среща в квартира на AirBnB? Каквото и да са правили там, у младата и способна юристка не е ли зародило подозрение, че не е доста редно последвалото договаряне на държавни пари?

Защо Лена Бориславова се съгласява на 25 май 2022 година, държавното сдружение “Сердика спортни парцели ” да подписа контракт с адвокатската адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” на стойност 117 350 лв.? Сутринта на този ден парламентарната група гласоподава единомислещо (-1), желанието на Слави Трифонов “Има подобен народ ” да напусне ръководещата коалиция. Младата и способна юристка не е ли осъзнала, че по този начин Радостин Василев, с държавни средства, си капарира депутатско място в “Продължаваме смяната ”, както и стана на процедура? Нейната другарка Яна  Балникова, поради Радостин Василев, беше унизително изхвърлена от водаческото място в Габрово и афектирана напусна политиката.

Защо Лена Бориславова се съгласява с адвокатската адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ” да се сключат 2 контракта от Министерството на образованието и науката, до момента в който министър е Николай Денков, бизнес-съдружник от 2018 година, на премиера Кирил Петков? У младата и способна юристка не поражда ли подозрение за спор на ползи и липса на морал, за чиста проба корупция?

Лена Бориславова стартира работа в адвокатска адвокатска фирма “Джингов, Гугински, Кючуков и Величков ”, където съучастник е майката на Никола Минчев, ръководител от “Продължаваме смяната ” на 47-я парламент и заместник-председател на 48-я парламент. Преди това, харвардската възпитаничка безрезултатно се явява на изявленията за работа. В адвокатско сдружение “Данаилов, Дренски, Неделчев и Ко ”, както научих от вътрешен източник, още от първите минути на изявлението открили, че нищо не схваща от право, решили я като посредствена и лимитирана.

Сега Лена, уютно прикриваща се в ролята на жертва, дали се пита – ей, по този начин, по женски, по човешки: за какво в никакъв случай не реагира при обществените брутални унижения на дами, когато беше значима в йерархията на властта и разполагаше с колкото си изиска благоприятни условия за медийна изява? Нито дума на страдание за ужаса и контузията на бременната Венета Бойкова Борисова, участвала дружно с двете си дребни момчета при ареста на татко ѝ в родния ѝ дом. Нито дума на страдание за тъгата на Севделина Арнаудова, че преравят дома ѝ и я задържат пред очите на щерка ѝ-второкласничка, дори не ѝ позволяват да дойдат и да я вземат родителите ѝ. Нито дума, откакто съдът разгласи арестите на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов за противозаконни.

На 11 октомври предходната година, Кирил Петков ме предложения на среща, на която го попитах какви са били “доказателствата ” за арестите. Като ми изреди: разказите на Васил Божков-Черепа, водача му и портиера на Министерството на финансите, спонтанната ми реакция беше: единствено това, в действителност ли; вие добре ли сте?! По-късно стана ясно, че “арестът по необходимост ” е бил от дълго време квалифициран по донос на Георги Георгиев от “Боец ”, някогашен ковчежник на локална организация на ГЕРБ, създател на обществено писмо с клетва към Бойко Борисов: “винаги ще ти имам вяра, Генерале ”! А в отчета на Министерство на вътрешните работи, оповестен от ПИК  се изяснява, че непременно би трябвало да се откри нещо, с цел да се поддържа обвиняването. Мерзка история, предходна около ушите на младата и способна юристка, която би трябвало да е била наясно, че се гази правото – жестоко и надменно.

Ако Лена Бориславова беше на такава висока позиция в Америка, където е следвала, щяха да я разпънат на кръст! Там някак умеят, когато създадат неточност, да кажат: скърбя. Сега ни приканват, едва-ли-не, да канонизираме многострадална Лена!

Да попитам ясно – а тя по кое време прояви женска взаимност с жестоко обижданите национални представителки от ГЕРБ, по кое време се възмути от арогантните канонади на Радостин Василев против Весела Лечева, която освети съмнителните му схеми в министерството на спорта; по кое време сподели състрадание към унизените и оскърбените, по кое време призна най-малко една неправилна стъпка на това порочно ръководство, довело тъй наречените елементарни българи до просешка сопа и бедност.

Лена може да не е имала нищо интимно с Кирил, може да е било просто интимно другарство. Но тя в миналото замисли ли се, че карантинирането ѝ дружно с Кирил в държавната резиденция, историята с “парапета ”, нощувката в Солун, воаяжите по чужбина … всичко това наранява Линда, законната брачна половинка, родила и отглеждаща три дъщери – прочее, задоволително огромни, с цел да бъдат обезпокоени от всичките будоарно-романтични истории. Лена и Кирил даже не се постараха да бъдат по-дискретни – от кумова срама и от угриженост за възприятията на Линда и девойките.

Вчера по БТВ Кирил Петков сподели, че Лена е водач. Тогава, за какво се съгласи тя да бъде изхвърлена от листите?! Защото Асен Василев осъзна какъв брой тази Love story вреди на партията.

След като приканих Кирил Петков персонално да отбрани Лена Бориславова в този мъчително сложен миг за нея, той го стори по малкия екран с половин уста, след него се появи във Facebook и Мирослав Иванов с някаква смешна дрънканица. Тези мъже не могат да кажат три фрази – простички, естествени, спонтанни, вълнуващи. Защото всичко е фалш и поза. И са клети дилетанти във всяко измерение на живота.

П.П. Отвъд моята женска взаимност с Лена, която показах незабавно, като медиен човек ще кажа: Слави Трифонов си го върна на Кирил Петков брутално: поради обидите за “престъпник ” и “мафия ”, за съблазнените безогледни службогонци и предатели Радостин Василев и компания; за обвиняванията: “Слави ме попита къде е моят милиард ”… Хайде в този момент отново да се похвалят за чудесната коалиция и неприятната съпротива, свалила работещо държавно управление. А “Има подобен народ ” стартира предизборната си акция – с над половин милион гледания единствено за 2 дни на клипа на “Уморена Лена – хищна хиена ”. Такава е действителността в България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР