Коментар на председателя на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов.Седмица

...
Коментар на председателя на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов.Седмица
Коментари Харесай

Николай Гергинов: Руската федерация вече изгуби войната с Украйна

Коментар на ръководителя на Вътрешна македонска революционна организация Младежи – София Николай Гергинов.

Седмица след съветската военна инвазия в Украйна може да установим две неща – Русия не е велика мощ и към този момент изгуби войната с Украйна.

Първо дано разбираем за какво не е велика мощ. От историята знаем, че великите сили са тези могъщи страни, които с изключение на с военния си и стопански капацитет респектират и с въздействието, което оказват. В случая Русия е едно икономическо джудже, което се изхранва главно от продажбата на газ за Европа, а въздействието ѝ доближава само до псевдодемократичните републики от някогашния Съветски съюз и то единствено политическото, що се отнася до икономическото – там фактор е Китай.

Защо Русия към този момент изгуби войната? Отговорът е явен – съветската военна експанзия провокира неодобрение в целия свят и разумно последваха наказания, които към този момент се отразяват на елементарния руснак. Рублата се срина, редица съветски банки бяха изключени от разплащателната система SWIFT, военната експанзия в Украйна сътвори нови съперници на Путин вътре в самата Русия, а военната им акция е повече от несполучлива. Заявките, че Русия може да превземе Украйна за 48 часа останаха единствено в фантазиите на Путин и Лавров. За една седмица съветската войска съвсем не е мръднала от позициите, които зае от началото на спора. Киев се държи и към момента не може да бъде високомерен, опитите за десант от Черно море- несполучливи, а за похлупак на всичко прословутата 60 километрова колона от съветска военна техника, която се придвижва към Киев, с цел да го превземе се забави с няколко дни заради неналичието на гориво и хранителни запаси.

Руските имперски упоритости в Европа не са нещо ново, само че в XXI век тяхното реализиране няма да е по този начин елементарно както върхушката на Путин си мисли. В днешна Европа място за нова Руска империя или втори Съюз на съветските социалистически републики няма.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР