Коментар на Огнян Стефанов за Фрогнюз Костадинов от Възраждане“ отново е

...
Коментар на Огнян Стефанов за Фрогнюз
Костадинов от Възраждане“ отново е
Коментари Харесай

Стотици милиони налива Путин във фашизирането на България. Кои са получателите?

Коментар на Огнян Стефанов за " Фрогнюз "

Костадинов от „ Възраждане “ още веднъж е инфектиран. Всички и всичко под ножа: партии, Съединени американски щати, НАТО, Европейски Съюз, евротлантическата навалица, медии и прочие Но съветската посланичка Митрофанова, се къпе в неговата обич. И когато споделя всички тези неща, К.К., прочут още като К.К. се смее, все едно има възприятие за хумор…

Джобен фюрер, джобни разсъждения.
Ще се опитам да привлека вниманието ви по една тематика, изключително обичана на К.К., само че по (не)известни аргументи някои публицисти и водещи, не засягат.

Ще напомня, че К.К. се опита да изгони публицисти от медии, които получават финансиране от фондация „ Америка за България “ (не ги пазя, не ми е работа, нито имам желание…). След това изясни, че не били публицисти. След това се аргументира, че в никакъв случай не подлагали на критика Вашингтон. Това било доказателството.

ОК, само че в случай че това е критерият, на кого тогава служат медиите – най-малко двайсетина са, - които не разгласяват нито дума против Русия и Путин, а единствено ги възхваляват?

И още: На кого служат медии – Пик, „ Труд “, Блиц и сходни, - които не са разгласили нито една сериозна дума за Борисов, Гешев и Доган?

Трето запитване: Мнението на агресора Хитлер за съдружниците Съюз на съветските социалистически републики, Съединени американски щати и Англия различно мнение ли е или нацистка агитация?

Сега за Русия и нейната „ безвъзмездна “ пропагандна машина. В Русия има термин взяточничество. За рушвет става дума. Взяточничеството е развой, белязал съветската история от епохи.

Дори използването на закона зависи от подкупа (взятката), казвала Екатерина Велика.

Путин говореше дълго време, че България му дължи към 700 млн евро по линия на Южен поток, който не се състоя. Построи се обаче така наречен Турски поток, който си е чисто Руски поток. Управлението на ГЕРБ вкара 3 милиарда в този план и Путин спря да си желае „ тези милиони “. Което значи, че дългът е организиран. Не сме чули това да е станало публично. Нито публично е казано, на кого и защо са дадени преди този момент.
Русия е на 140-о място по господство на закона и измежду най-корумпираните в света.
Това значи, че съветският метод на влияние, въздействие, взаимозависимост, насила, рекет, подучване, изменничество, обслужване на кремълските ползи и ретранслация на съветската агитация се реализира посредством взяточничество, т.е. посредством корупция. Не намерено и транспарантно, посредством фондации, да речем. Това прави ли модела на Путин честен и некорумпиран?

Департаментът за интернационално съдействие, който дава отговор за пробутване на съветско въздействие зад граница, разполага с бюджет от 430 млн $. В държавите-цели на този департамент влиза и България. По какъв метод и кой получава тези пари?

Четвърти департамент във външното министерство на Русия дава отговор особено за страните от Балканите, има съответен отдел „ България “ с бюджет към 30 млн $. Те защо се употребяват? От кого и за кого? По ведомост ли ги раздават против автограф и платени налози?

Не всички сме имбецил, за каквито очевидно копейкиновци ни мислят.

Путинският фонд „ Русский мир “, който има представителства в някогашните соцстрани спонсорира активността на политици и публични организации по „ пропагандиране на съветската просвета “. Самият Путин дефинира това като „ мека мощ “ за пробутване на съветските ползи. В Русия е регистриран Обществен фонд, който финансира тези представителства. Обществен, само че с милиони от съветската страна.

Специален отдел към държавното управление координира дилемите на разнообразни ведомства, за осъществяване на масирана антиукраинска агитация в страните от НАТО и Европейски Съюз. Особено внимание се отделя на България, считана от Путин за „ Троянски кон “ за пробутване на проруската агитация в евроатлантическото пространство. Финансирането е от държавния бюджет, само че не се знае какъв брой е.
Сред остриетата на съветската агитация е и Славянския фонд,
фиктивно настоящ под крилото на Руската православна черква. Всъщност средствата, с които оперира се отпускат от държавното управление с утвърждението на Путин. Не един и двама български политици и „ публични дейци “ са награждавани от този фонд. За каква по-точно активност? Да не би за заслуги като хора за въздействие? Което е синоним на сътрудници за влияние…

Хибридната война, която води Русия против съперниците на нейната политика, а през последната половин година и за провокации против съперниците на войната в Украйна коства милиарди.

От Разузнавателната работа на Генералния щаб на Руската войска (ГРУ) в ескалацията на кибервойната са включени: 1-о ръководство, настоящо в Европа; 5-о оперативно управление; 7-о: службата за информация и анализ; 8-о: диверсионната работа и 12-о ръководство - концентрирано напълно за водене на осведомителна война. Те работят с агентурните мрежи на терен. В това число в България. К.К. може ли да калкулира, какъв брой коства сходна екстра? И дали се заплаща публично?

Основна цел на започващата ескалация е Дезинформацията. „ Активни ограничения “ са предоставени както на външното разузнаване по този начин и от ГРУ. Важен съставен елемент в тази активност е „ фабриката за тролове “, основана от близкия другар на Путин предприемача Евгений Пригожин, именуван „ готвача на Путин “. Същият е основател и финансира тролската мрежа и в България. В начинанието вземат участие и български политици и предприемачи, които са подвластни от Кремъл. Те също съучастват във финансирането. За милиони става дума. В зоната за директно въздействие и агитация влизат част от медиите в България. Как се заплаща на тях? По формален път? Айде, бе.

Последният случай от събота: хакерска група удари уеб страниците на президентството и редица други държавни страници. Като причина от KillNet показват “посегателството на България към Русия и доставки на оръжие за Украйна ”. Главният прокурор побърза да разгласи: Атаките идват от съветския град Магнитогорск, а техен обект не е просто президентството, а българската страна. Сигурно е по този начин. Но друго смущава: Иван Гешев добави, че тези офанзиви били предвидими и предстоящи. И за какво тогава той и всички останали институции са не са взели превантивни отбрани? Да не би тъй като българската прокуратура от години поддържа съвсем любовни връзки с съветската? Дори контракти за образование на наши обвинители в Русия бяха подписани – Гешев не помни ли? И това ли е станало гратис, от топли усеща?
В България са регистрирани над 180 неправителствени структури,
национални и локални, чиято съществена активност е дружбата с Русия, съветската просвета, обичай и прочие

Известни са и противозаконните дейности на паравоенни организации в България, които изповядват съвсем фанатично пропутинската политика. Един фатмак от такава организация всеки ден бълва изказвания онлайн в мрежата, които са 100% пропутинска агитация със съответни закани против всички, които не поддържат режима на Кремъл. Дори кани съветския спецназ на българска територия. Същите непрекъснато се обявяват като близки до „ Възраждане “. Те, дружно с копейкиновци на К.К. посрещаха като братя моторджийте от пропутинската тайфа „ Нощни вълци “. Заедно с тях влязоха в стълкновения с съперници на идеологията на „ вълците “ за „ велика Русия, настойник на славянството “. За сведение „ Нощни вълци “ получават държавна дотация от държавното управление в Москва всяка година. Лично Путин им подари 270 хектара (2 700 000 кв. метра) от анексирания нелегално Крим…

А „ Газпром “? Дори нямаме разбиране какъв брой стотици милиони през „ Газпром “ са минали в български джобове, с цел да се обезпечат дълготрайни контракти за доставки на газ за България. Това е обезпечена взаимозависимост. Както и милионите за подкупи при обезпечаване и на контракти, свързани с АЕЦ „ Козлодуй “ и АЕЦ „ Белене “. И всичко това е минало през възторжени и манипулативни изявления и изяви в подобаващите медии. Много пара се е наляла в това.
Големите страни от много време се стремят да прокарват свое въздействие в страни,
където имат ползи. България не е изключение като цел на такива ползи. Демократичният свят нормално прави това посредством културни институти, изложения, превод на книги, театрални и кинофестивали, концерти. Отпускат се финансови средства за читалища, музикални школи, състезания, учебни заведения, лечебни заведения. Десетки милиони са вложени в нова здравна инсталация (Детската клиника на „ Пирогов “ е единствено един пример…), поправки на църкви, библиотеки и прочие

Не сме чули с рубли да е направено нещо сходно, като изключим поправки на руски и съветски монументи. Защото те са част от кремълската агитация и дебелашко увещание, че сме подвластни.

Пропутиновците у нас са прави да настояват, че не са платени, тъй като не срещат отговарящ отпор. Така фашизмът разяде през 40-те години на предишния век Германия. Днес, пред очите ни, разяжда като сярна киселина Русия. Опитва се да въвлече в злокобния Армагедон цяла Европа, даже света.
Въпросът е за какво си мълчим? Защо се нараняваме по подобен неуместен и мъчителен метод?
В Русия властта назовава " задгранични сътрудници " медии, публицисти, писатели и изобщо хората, които не са съгласни с ръководството на Путин.

У нас сътрудниците на Москва се назовават " патриоти, загрижени за националните ползи ". Дори в Русия са по-искрени...

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР