Коментар на доцент Росен Карадимов и Петър Карабоев"Положителното от днес

...
Коментар на доцент Росен Карадимов и Петър Карабоев"Положителното от днес
Коментари Харесай

Компромис ли е решението на парламента за военно-техническа помощ на Украйна?

Коментар на доцент Росен Карадимов и Петър Карабоев

"Положителното от през днешния ден Народно събрание е, че от много време не е имало подобен консенсус “, разяснява по решението на Народно събрание да окажем военно-техническа помощ на Украйна преподавателят по право в СУ доцент Росен Карадимов.

Според него има позитивен факт от през днешния ден в Народното събрание и това е, че от много време не сме виждали подобен консенсус в Народно събрание.

„ Това е политически е непосредственият факт. Мисля, че подобен консенсус имаше, когато се гласоподава едно решение за филантропичната помощ на Украйна. Българското общество беше тежко разграничено в последния месец на тематиката оръжие за Украйна, а считам, че това беше до една степен повече изкуствено разделяне в сравнение с трябваше, а разделянето пристигна от неналичието на ясна лидерска позиция по въпроса “, сподели той.

Според журналиста Петър Карабоев решението за военно-техническата помощ е компромисно.

„ Значително болшинство български депутати поддържаха едно решение, което е мощно надълбоко компромисно за момента. Като погледнем в какво състояние е обстановката с войната в Украйна. Намираме се в прозорец, който се е отворил и за жалост сред съществувалите до скоро шансове да се реализиран договаряния най-малко за прекъсване на огъня. В момента този вид е затворен и има риск от продължаването на войната още дълги години “, счита Карабоев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР