Коментар на адвокат , който е бивш прокурор от СРП

...
Коментар на адвокат , който е бивш прокурор от СРП
Коментари Харесай

Андрей Янкулов: ДАНС трябва да работи на принципа на политическия неутралитет

Коментар на юрист, който е някогашен прокурор от СРП и СГП. Също по този начин през интервала 2014-2016 година беше зам.-министър на Министерство на вътрешните работи и на правосъдното министерство. Наскоро той бе номиниран за министерски пост в проектокабинета на ПП-ДБ.

Председателят на ДАНС през днешния ден /б.р. вчера/  е наговорил такива нелепости пред Народното събрание, че чак е мъчно за осъзнаване.

Първо, против консултант на български министър председател било формирано досъдебно произвеждане, тъй като съветвал жител на Северна Македония по отношение на присъединението ѝ към Европейския съюз.

ДАНС даже не прави следствие, с цел да изяснява какви досъдебни производства се водят.

Тук в този момент Гешев би трябвало да излезе и да каже, че ръководителят на ДАНС компрометира следствената загадка. А и какво значи това всъщност, в какво се е изразило сякаш разследваното противоправно държание, по никакъв метод не излиза наяве - очевидно задоволително е да сложиш " Северна Македония " и " Европейски съюз " в едно изречение и натам към този момент никой повече не се интересува какво тъкмо е станало. Щом " нещото " касае участието на Северна Македония в Европейския съюз, значи автоматизирано е национално изменничество.

Второ, въпросният консултант нямало по какъв начин да прави дейностите (неясно тъкмо какви) без разрешението на своя началник. Това кой и по какъв начин го е открил не е ясно, респективно, в случай че го е открил, за какво и ръководителят не е разследван?

Трето, имало министри от същото държавно управление, които не били обслужвали националния интерес. Кой е този народен интерес в тази ситуация, къде е дефиниран, по какъв начин не са го обслужвали и кои министри, нищо от това не излиза наяве.

ДАНС би трябвало да работи на правилото на политическия неутралитет, а тези изявления на ръководителя ѝ са типични алабалистики на политик, а не на експерт от така наречен " служби ".

Политиците могат да вършат политически поръчки за промяната на този или оня началник на работа и да дават оценки на активността му.

Председателят на ДАНС се назначава от президента по предложение на Министерски съвет, който се излъчва от народните представители.

Шефовете на службите обаче не могат да приказват против политици като други политици. Ако в предметната подготвеност на поверената им конструкция има какво да се работи против избрани политици, това би трябвало да вършат.

Заглавието е на редактора
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР