Комбинираната употреба на дрогиращи вещества е най-често срещана във Варна.

...
Комбинираната употреба на дрогиращи вещества е най-често срещана във Варна.
Коментари Харесай

Страшно! Във Варна масово комбинират наркотик с наркотик или наркотик с алкохол

Комбинираната приложимост на дрогиращи субстанции е най-често срещана във Варна. Това е композиция от опиати от друг клас или упойващи субстанции с алкохол, научи Varna24.bg от осведомителния бюлетин на общинската дирекция " Превенции ".

През 2022 година са открити 280 случая на остри интоксикации, свързани с приложимост на наркотични субстанции във Варна. 22 от случаите или 8% от всички, са деца.

Спрямо 2021 година се регистрира нарастване на броя на случаите. При пълнолетните това е наклонност, която се следи от 2018 година. При подрастващите, техният брой е в границите на следените случаи през интервала 2018-2020 година.

При отношение на моноинтоксикациите се следи нарастване на случаите при пълнолетни лица (спрямо 2021 година) във връзка с опиоидите (като хероин) и канабиса, до момента в който при подрастващите не се следят никакви значими разлики.

Следната възраст при пълнолетните е 33 години за мъжете и 31 за дамите, като възрастовия диапазон от 18 до 34 година е на практика подравнен с тези на лицата над 35 година При децата има един случай на малолетно лице. Останалите са на възраст сред 15 и 17 години.

При пълнолетните  разпределението мъже/жени е в съответствие 7:1, до момента в който при подрастващите, разпределението момчета/момичета е 1:1,4.

Острите интоксикации (отравяния) са животозастрашаващи положения, които настъпват след предозиране с наркотично или друго психоактивно вещество или заради натрупващия се резултат при смесен банкет на субстанции от друг клас. Източник на информацията е Клиниката по остри отравяния и токсикоалергии във ВМА МБАЛ - Варна и Центъра за незабавна здравна помощ - Варна, в границите на изследователска стратегия, изпълнявана от съдружие " Живот без алкохол ", с финансовата поддръжка на дирекция " Превенции " в Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР