Комбинацията от векторни и иРНК ваксини срещу COVID-19 води до

...
Комбинацията от векторни и иРНК ваксини срещу COVID-19 води до
Коментари Харесай

Пловдивски лекар: Комбинирането на векторни и иРНК ваксини срещу COVID-19 дава много добра защита

Комбинацията от векторни и иРНК ваксини против COVID-19 води до създаване на повече антитела и надлежно до по-добра отбрана на организма. Това разяснява пред TrafficNews общопрактикуващият доктор доктор Цветомир Мирославов. Това е и рекомендацията му към пациентите, които сега обмислят слагане на бустерна доза.

Неговите наблюдения демонстрират засилен интерес към третата доза, изключително от хората над 60-годишна възраст.

Голяма част от пациентите му са имунизирани при започване на пролетта на предходната година с „ АстраЗенека”, когато започва и всеобщата имунизационна акция у нас. Препаратът към този момент не се ползва в България, което слага и въпроса, коя ваксина да изберат за подсилващата доза.

„ Европейската организация по медикаментите предложи използването на разнообразни ваксини против COVID-19, защото по този метод се създават положителни равнища на антитела”, изясни медикът.

Неговите наблюдения също демонстрират, че хората, имунизирани с „ АстраЗенека”, които си слагат „ Пфайзер”, построяват доста мощен имунитет. А и страничните реакции са извънредно редки.

Препоръката му към пациентите, ваксинирани с еднодозовия препарат на „ Янсен”, е да помислят съществено за бустерна доза.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР