Комбинацията от спад на търговското напрежение и по-щедра парична политика

...
Комбинацията от спад на търговското напрежение и по-щедра парична политика
Коментари Харесай

САЩ ще догонват останалите пазари през 2020-а

Комбинацията от спад на комерсиалното напрежение и по-щедра парична политика ще усили световния Брутният вътрешен продукт през първото тримесечие на 2020-а - това предвиждат специалисти на "Моргън Стенли ". Двигател на подема ще са разрастващите се пазари, тъй като Съединените щати са в късния цикъл на растежа, прибавят банкерите. Те обаче не изключват и низходящи опасности. Сред тях са възможното налагане на по-високи мита и провокациите, присъщи на късната фаза на икономическия цикъл в Америка, в това число корпоративния кредитен риск и несигурността към президентските избори в страната през есента на 2020-а.

Ако администрацията на Доналд Тръмп реализира заканите си и наложи спомагателни мита на вноса на китайски артикули през декември, международният напредък ще се забави в допълнение през последното тримесечие на тази година и възобновяване ще се отсрочи за третото тримесечие на 2020-а, показват банкерите. Все отново те позволяват и мини цикли на напредък през идната година. Периодични спирания на световния цикъл през последното десетилетие са държали под надзор възможните прегрявания и са помогнали да се избегне дълбока криза, означават икономистите на "Моргън Стенли ". Благодарение на тях може да се удължи и интервала на напредък в късната фаза на икономическия цикъл.

Хората от "Моргън Стенли " предвижда още, че акциите и корпоративните облигации на американските компании ще изостават по финансови резултати от съперниците си през идната година, а щатският $ ще поевтинее вследствие на международния напредък отвън Съединени американски щати. Най-голям прогресивен пазарен капацитет и изпълним растеж на доходността се обрисуват в Япония и в разрастващите се пазари, както и опция за нарастване на пазарните оценки на голям брой сдружения в Европа поради намаляващия политически риск, показват още банкерите в годишната си прогноза за фирмените бумаги, оповестена на 17 ноември.

"Моргън Стенли " планува непретенциозен спад на показателя S&P 500 до края на 2020-а - до ниво 3000 пункта против 3120 при приключването на борсовата търговия на 15 ноември. Акциите на американските компании са международни водачи от началото на 2019-а, въпреки и компактно следвани от европейските си съперници, тъй като и двата пазара извлякоха изгода от следващите цикли на парични тласъци, които започнаха централните банки от двете страни на Атлантика. Индексът на книжата на развития свят - MSCI AC World Index - "се е отплатил " с 22% възвръщаемост от началото на 2019-а до момента.

Предизвикателствата пред американците през идната година варират от корпоративните облаги, които към този момент са достигнали оптималните си равнища, относително високите оценки на акциите и "уникалния " политически риск, обвързван с идните президентски избори.

Банкерите обаче не изключват капацитет за повишаване на $ против валутите, обвързван с цикъла за напредък през второто полугодие на 2020-а, тъй като предизборната атмосфера може да направи средата "по-непредсказуема ". Убежища като японската йена и швейцарският франк също ще се оправят добре.

Някои от характерните прогнози на "Моргън Стенли " при базов сюжет през 2020-а са, както следва:

- S&P 500 ще завърши 2020-а на 3000 пункта против 3120 при приключването на борсовата търговия на 15 ноември;

- Японският борсов показател Topux се обрисува на стойност 1860 пункта против жестоко 1697 в момента;

- Индексът на разрастващите се пазари - MSCI Emerging Markets Index - евентуално ще е 1150 пункта в края на идната година против към 1050 в момента;

- Сред десетте най-хубави валутни залози са покупките на евро, на английски паунд, на индийски рупии и на новозеландски $ против зелените пари;

- Суровият нефт от вид "Брент " ще се котира за 60 щ. $ за барел против към 63 $ за барел в момента;

- Златото ще се търгува приблизително за 1511 щ. $ за тройунция през идната година в диапазона, "центриран " на 1500 $ за тройунция, при жестоко 1466 $ за тройунция към 18 ноември 2019-а.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР