Комбинацията от Powerline адаптери осигурява високо-скоростен достъп до интернет от

...
Комбинацията от Powerline адаптери осигурява високо-скоростен достъп до интернет от
Коментари Харесай

Tenda PW201A+P200 – лесно разширение на локалната мрежа

Комбинацията от Powerline адаптери обезпечава високо-скоростен достъп до интернет от компютри и смарт телефони във всяко кътче на дома или офиса

Устройствата Tenda P200 и Tenda PW201A разрешават елементарно създаване на домашна мрежа през съществуващата електрическа апаратура (снимки: TechNews.bg)

На всеки се е случвало да има проблем с безжичния Wi-Fi сигнал в някое от помещение на дома или в офиса, или пък с неналичието на жична Ethernet връзка. Тези неудобства могат елементарно да бъдат преодолени с така наречен Powerline адаптери или разширители.

Комплект от две такива устройства на компанията Tenda разрешава безпроблемно уголемение на домашната мрежа – жична и безжична – до всяко кътче на дома посредством потребление на съществуващата електрическа апаратура.

Tenda PW201A+P200 WiFi 300Mbps AV200 Powerline Extender Kit, който получихме за тестване, се предлага на налична цена от към 95 лева (с ДДС) на пазара у нас и дава изключителна еластичност при обезпечаване на мечтаното покритие с бърза мрежова връзка на всички места в жилището или офиса.

Кои са двете устройства в комплекта и защо служи всяко едно от тях?

Tenda P200

На първо място ще разгледаме Tenda P200 – това е 200Mbps Powerline адаптер, който взема решение казуса с разширението на жичната Ethernet мрежа. С доста огромна възможност във всяка стая има електрическа апаратура и контакт, които могат да се употребяват за разширение на мрежата за данни. Именно от тази налична инфраструктура се възползват Powerline адаптерите.

Един Tenda P200 адаптер се конфигурира там, където е рутерът – слага се в електрически контакт и се свързва по кабел към Ethernet порт на рутера, създавайки така наречен Powerline мрежа със скорост до 200 Mbps. След това можете да поставите различен P200 в електрически контакт във всяка друга стая, където се нуждаете от мрежова връзка, и да свържете жично към адаптера своето устройство – да вземем за пример преносим компютър или настолен районен съд, с цел да ползвате бързата Powerline мрежа.

По този метод, без да разполагате с Ethernet апаратура в жилището, получавате местна мрежа с оптималната скорост 200Mbps, като просто употребявате съществуващата електрическа апаратура. Нещо повече, Tenda P200 поддържа приоритетизиране на мрежовия трафик (QoS) – за пълноценно прекарване с натоварващи мрежата приложения от рода на онлайн гейминг и видео стрийминг, както и 128-битово AES криптиране.

Tenda P200 е малко и стилно устройство, което – сложено в контакта – се вписва идеално и ненатрапчиво в интериора, без да пречи. Дори основава прелестно чувство с LED светлините си, които демонстрират неговото положение и интензивност – при съществуване на електричество от контакта, при открита Powerline връзка и при предаване на данни. Адаптерът разполага с един общоприет LAN порт, посредством който се свързва с рутера, и Pair/Reset бутон за сдвояване с други Powerline устройства и нулиране на настройките.

Tenda PW201A

И до момента в който благодарение на Tenda P200 можете да разширите единствено жичната Ethernet мрежа, то второто устройство в комплекта – Tenda PW201A Powerline Wireless N300 Extender употребява съществуващата електрическа апаратура за основаване на безжична Wi-Fi мрежа, наред с жична LAN, на всички места в жилището и офиса, като ще ви спести плетеницата от кабели.

Съвместим със стандартите Homeplug AV и IEEE802.11n (Wireless N), този Powerline адаптер преобразува всеки електрически контакт във високоскоростна безжична мрежа със скорост до 300Mbps за Wi-Fi достъп на компютри, мобилни и други устройства. Така на процедура получавате Wi-Fi „ гореща точка ” с криптирани връзки, без нужда от особено настройване и кабели.

PW201A поддържа както 300Mbps безжична мрежа, по този начин и 200Mbps Powerline мрежа  за интензивни приложения, с QoS приоритетизиране на интернет трафика за стрийминг на HD филми, гейминг, IPTV, VoIP и други приложения, нуждаещи се от висока мрежова скорост.

Подобно на P200, адаптерът PW201A e стилно и плътно устройство, което се явява елегантно допълнение към интериора. Моделът има LAN порт за свързване към мрежови устройства, няколко LED знака, включително за LAN, Wi-Fi и WPS автентикация, и два бутона – WPS/Reset и Pair за сдвояване с други Powerline устройства.

Тандем за бърза домашна мрежа

Двете устройства образуват отличен тандем за създаване на бърза домашна мрежа за жичен и безжичен достъп. Можете да свържете Tenda P200, да вземем за пример, към рутера посредством Ethernet кабел и да го поставите в електрически контакт, а PW201A – в различен електрически контакт на същата апаратура. Към по този начин основаната Powerline и Wi-Fi мрежа могат да се свързват компютри, смарт телефони и други устройства безжично на скорост до 300Mbps или жично – с Ethernet кабел – при скорост до 200Mbps.

В комплекта с изключение на двете устройства са включени два Ethernet кабела и документи. Всички те са поместени в изискана кутия, с подробна информация за параметрите на устройствата и метода на потребление. Комплектът Tenda PW201A+P200 WiFi 300Mbps AV200 Powerline Extender Kit е наличен на пазара у нас на цена към 95 лева с включен Данък добавена стойност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР