Комбинация от затопляне на търговските отношения и ултрахлабава парична политика

...
Комбинация от затопляне на търговските отношения и ултрахлабава парична политика
Коментари Харесай

Morgan Stanley предвижда възстановяване на икономическия растеж през зимата

Комбинация от стопляне на комерсиалните връзки и ултрахлабава парична политика ще поддържат международния напредък през първото тримесечие на 2020 година, предвиждат икономисти на Morgan Stanley, представени от Bloomberg.

Възстановяването ще бъде подхранено от разрастващите се пазари, настояват те. " Световният напредък най-вероятно ще се възвърне от първото тримесечие на 2020 година, обръщайки отрицателната наклонност от последните седем тримесечия. Това ще се случи с помощта на едновременното понижаване на комерсиалното напрежение и новото отхлабване на паричната политика, което се случва за първи път, откогато стопанската система стартира да забавя напредък ", показват те.

Morgan Stanley обаче предизвестяват, че рисковете към момента не са изчезнали изцяло и картината може да бъде помрачена от още мита и провокации, типични за момента от цикъла, в който Съединени американски щати се намира, в това число корпоративните заеми и несигурността към изборите през идната година.

Ако администрацията на Тръмп извърши опасността си за спомагателни мита върху китайски артикули през декември, растежът ще се забави още повече през последните три месеца на тази година, а възобновяване ще бъде забавено до третото тримесечие на 2020 година, пишат създателите.
 Икономиките в Източна Европа синхронизирано забавят напредък
Икономиките в Източна Европа синхронизирано забавят напредък

Потребителите компенсират отчасти по-слабия експорт

Банката разгласява и друга прогноза: за развиването на пазарите на акции и облигации. Според Morgan Stanley американският пазар ще се показа по-слабо през идната година, като измежду главните аргументи са намаляване на щатския $. " Виждаме максимален капацитет при пазарите с по-ясен път като реализиране на растеж на облагата - Япония и разрастващите се пазари - или при тези с опция за нова смяна на лихвите или намаляващ политически риск, като Европа ", споделят стратезите на банката.

Предизвикателствата през Съединени американски щати през идната година включват към този момент достигнатия пик на корпоративната облага, високите пазарни оценки на акциите и " неповторим " политически риск преди президентските избори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР