Комбинация от фактори, сред които проблеми в двигател и човешка

...
Комбинация от фактори, сред които проблеми в двигател и човешка
Коментари Харесай

Ясни са причината за катастрофата на военния самолет в Украйна

Комбинация от фактори, измежду които проблеми в мотор и човешка неточност са довели до злополуката през септември на украински боен аероплан, в която починаха 26 индивида. Това разгласи през вчерашния ден вицепремиерът на Украйна Олег Уруский, който оглавява държавната комисия по следствието на злополуката, представен от Ройтерс и ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

При образователен полет на 25 септември транспортен аероплан "Ан-26 ", пренасящ кадети, падна при опит за кацане край шосе наоколо до Харков и избухна в пламъци. Само един от 27-те индивида на борда оцеля.

По думите на Уруский нещастието е разследване от голям брой фактори, измежду които "нарушение на плановия график на полетите, систематични нарушавания на разпоредбите за извършване на полетите и незадоволителната професионална подготовка на екипажа ".

"Първият рисков фактор, провокирал събитие, довело след това до злополуката на самолета, е отводът на системата за ръководство на левия мотор ", сподели вицепремиерът.

Той акцентира, че главните аргументи обаче са "липсата на активен надзор от страна на длъжностни лица в Харковския народен университет на въздушните сили "Иван Кожедуб " и систематичните нарушавания на разпоредбите за полети в университета ". Миналата седмица украинското министерство на защитата в профил краткотрайно от служба началника на университета Олександър Туринский до привършване на следствието, напомни ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР