Комбинация от фактори най-вероятно е довела до трагичния инцидент в

...
Комбинация от фактори най-вероятно е довела до трагичния инцидент в
Коментари Харесай

Фаталният инцидент с мълния в София: Комбинация от фактори е вероятната причина

Комбинация от фактори най-вероятно е довела до трагичния случай в столичния квартал „ Дружба “, където гръмотевица умъртви 25-годишен мъж, а различен беше настанен в болница.

Около 17:10 ч. минути мълниите над Балканите са били над 10 000. По-голяма част от тях паднали в България.

Това е часът, в който в Спешна помощ е получен сигнал за двете момчета. Едното умря на място. Другото е в Окръжна болница.

„ Няма директна заплаха за живота му. Само желая да кажа, че доста огромен стрес е претърпял “, оповестява представителят на УМБАЛ " Св. Анна " Антон Луков.

И довечера 26-годишният мъж ще остане под наблюдаване в реанимацията на болница „ Света Анна “.

От болничното заведение прецизираха, че казусът е " необичаен и впечатляващ ": „ Буквално за минути се събра мултидисциплинарен екип, които да го прегледа. Аз съм от 6 години в тази болница и подобен случай до момента не е имало “.

А по какъв начин се стигна до този случай на метри от жилищни кооперации? Според специалиста по мълниезащита Радослав Калчев мълнията най-вероятно е била привлечена от дърво. Или от близкото метро.

„ Наличието на тунела на метростанцията – това са мощни електромагнитни полета, които отрицателно може да са повлияли на привличането на тази гръмотевица “, счита специалистът по мълниезащита инж. Радослав Калчев.

Според общината тунелът е надалеч.

„ Той е обезопасен и електричеството е заведено на един много по-голям периметър от мястото, където се е случило. Според мен момчето е говорило по телефона и с това е привлякъл мълнията “, споделя Красимир Димитров, шеф на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Експертите поучават при гръмотевична стихия по опция да останем у дома. Ако въпреки всичко сме на открито - да заобикаляме места с дървесна растителност, да изключим телефона си и да хвърлим всички железни предмети.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР