"Комбина“ е български игрален филм от 1982 година на режисьора

...
"Комбина“ е български игрален филм от 1982 година на режисьора
Коментари Харесай

Филмът Комбина спечели младата публика

"Комбина “ е български игрален филм от 1982 година на режисьора Никола Рударов, по сюжет на Владимир Ганев. Оператор е Яцек Тодоров. Музиката във кино лентата е композирана от Митко Щерев. Лентата става първият български престъпен екшън от по-съвременен вид – с модерния тип на героите, "тарикатските " разговори, морската конюнктура, ръкопашните битки, стрелбите, преследванията с коли, забъркани опиати.

Историята споделя за служител на реда под прикритие, който разплита и разрушава верига от наркодилъри, минаваща от Близкия Изток през България за Съединени американски щати. Полицаят среща и любовта в лицето на красиво момиче, оплетено в мрежите на наркотрафикантите. Съни – по този начин се споделя героинята на Ваня Цветкова. А доста години по-късно Иван Иванов, който във кино лентата играе Вас, посреща Ваня Цветкова на летището със слънчоглед в ръка – и поради името на героинята от "Комбина ", а и както споделя той, тъй като самата тя е слънчева. Иван Иванов и Ваня Цветкова - и в този филм са събрани дружно идолите на тогавашното младо потомство.

Иван Иванов – звездата и секс-символът на българското кино и младата и красива Ваня, направила към този момент ролята от кино лентата „ Бариерата “. Изборът на останалите артисти е чудесно селекциониран. След огромния триумф на "Комбина " се мисли и за продължение, само че това съответствува с процеса за атентата против папата, където се стартира така наречен "българска диря " и е преценено, че не би било удачно в тематиката за опиатите да се намесва името на България.

В "Комбина " се ражда и една същинска обич – сред Ваня Цвекова и Павел Дойчев / във кино лентата бияч от бандата на Иво – актоьорът Ники Сотиров/. Месеци след фотосите на кино лентата двамата основават свое семейство, основават и своя наследник. В живота си Павката беше цялостна диаметралност на този, който изигра в Комбина - добър и търпелив човек, другар и огромен благородник, огромен повествовател. Павел мечтаеше да направи околосветско корабоплаване, с флага на България. Преди седмици огромната му душа си потегли, отплава от нашия свят към идващото предизвикателство. Една от най-прочутите му каскади е сцената, в която провеси Ваня Цветкова от 14-ия етаж във кино лентата "Комбина ".

"Комбина " има премия за сюжет - на Владимир Ганев, на Фестивала на българското кино "Златна роза " и премия на Съюза на българските кино дейци за известност измежду феновете. Музикалният декор на кинопродукцията чудесно се вписва в сюжета.

Началната тематика е на "Диана Експрес ", а в разнообразни моменти звучат настоящи за времето си диско и рок песни на Supermax - сцената, когато Вас за първи път влиза в бар "Морско око " и се среща с Иво, Sugar & the lollipops - в казиното, където Вас дава пари на Брадата, Deep Purple - когато Иво купува долари от чейнчаджия и Kim Larsen - при провесването на Съни от балкон.

Източник: BNR

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР