Коматевци блокираха Околовръстното шосе на Пловдив преди минути, пише TrafficNews.

...
Коматевци блокираха Околовръстното шосе на Пловдив преди минути, пише TrafficNews.
Коментари Харесай

Коматевци пак блокираха Околовръстното на Пловдив

Коматевци блокираха Околовръстното шосе на Пловдив преди минути, написа TrafficNews. Това е третият митинг на жителите на крайния пловдивски квартал, които недоволстват от бавното довеждане докрай на Коматевско шосе. Предишните два пъти те още веднъж блокираха околовръстния път, само че тогава нямаха позволение за протестното шествие.
Вчера Административният съд почете жалбата им за затваряне на пътя и сега полицията не могат да ги отстранят от пътното платно. На шосето има към 200 души. Въпреки това те слизат единствено на зелено на пътното платно и пресичат всеобщо, с цел да забавят придвижването, защото полицията не е разрешила.

Местните настояват, че на " Коматевско шосе " се работи извънредно постепенно и има доста дни, в които служащи по трасето няма. За да стигнат до града всяка заран им отнемало към половин час. От община Пловдив обясниха, че ремонтът на пътя се е забавил поради открити археологически разкопки. По думите на кмета Иван Тотев, под всеки сантиметър от двукилометровото трасе, е открита археология. Именно археолозите са забавили ремонта с половин година.

В понеделник Тотев съобщи, че темповете, с които се работи по трасето са извънредно положителни. Той счита, че до края на октомври пътят ще бъде подготвен. Това обаче очевидно не е удовлетворило пловдивчаните, които считат да не стопират с митингите в околните дни.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР